lördag, april 14, 2012

Mycke gjort idag

Städade dammarna från sunkvatten, ruttna löv och lite annat smått och gott. Tvättade med högtryckstvätt både dammarna och stenarna. Fyllde med färskt brunnsvatten (inte det kommunala det är jag för snål för) och lite algmedel. Pumparna på plats och fontänerna sprutade när de fick lite strömming. Nu är den delen klar. Bara vänta på att det ska  börja växa nu. det ser så "blekt" ut fortfarande.

SONY DSC

Blommor skulle UT. Är hjärtligt trött på att ha dessa monster inne.

Här bakom skynket står det 4 mindre änglatrumpeter och en kruka med begonior. Väl invirade i fiberduk och ett lakan framför för skydd mot eventuell frost.

SONY DSC

Här under står det två röda och två gula Kannor.

SONY DSC

Här har vi spöket, den största utmaningen. Var in till granntanten och lånade hennes säckakärra för att få ut den ur bostaden. Den är 2,50 m nu, för de översta grenarna hade böjt sej utefter taket i rummet så hade vi inte kört ut den idag, så hade vi fått ta fram sågen.

SONY DSC

Till sist så måste jag ju visa min nya vattenkokare som jag inhandlade i veckan. Efter att jag varit och strypt den där banktjänstemannen som jag skrev om tidigare i veckan.

Tyckte den var lite glad och den lyser upp i hörnet på bänken.

SONY DSC

Nu blir det inte mycket mer gjort idag. I morgon ska vi koppla in sommarvattnet.

Vi tar vatten från ett gammalt dagbrott ovanför oss. Granntanten och vi har en ledning dit upp så pumpar vi ner eller kanske suger ner det  *ler* och använder i detta i trädgården och till  tvätt av bilar och motorcyklar med.

Innan vi i byn, Skagen, drog in kommunalt vatten så var detta ett sätt för oss att "överleva". Vi hade jättegott och fint vatten men det var ont om den varan. Så vi använde sommarvattnet till tvätt, vattning och motorfordonsvård. Nu är det bara en lyx som vi utnyttjar, det sparar ju pengar, att vattna med det kommunala blir lite dyrt, då det kostar över 10;- kubiken.

Vår gamla vattentäkt har vi också igång och vattnar mm med detta. Bra att hålla den brunnen igång också.

Ha en goder lördagsafton.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jätteläcker vattenkanna.
Blir man verkligen glad av.
Jag som har tumen mitt i handen, ser fram mot att titta på blommorna. Kram

lillies lya sa...

Ni jobbar och sliter!! Det gör inte vi. Men, åhhh vilken snygg vattenkokare!! Var hittade du den! Den blir man ju så glad av att se!! :)
puss&kram
lillie