torsdag, juli 08, 2010

Fallet avslutat

Katten som berättade hemligheter för mej på jobbets kökstrappa häromdagen i utbyte mot lite gos påtalade att det är nog den yngsta katten på Skoghall som är den skyldiga. Efter att ha överrumplat mördarkatten med ytterligare ett bildbevis så är hon nu fälld för misshandel samt ihjältagande av små tvåbenta olikfärgade, fjäderbeklädda fän, små fyrbeningar med långa öron och fyrbeningar med svans av olika längd.

2010_07_06_4

Dessutom fick vi ett klart och tydligt tandavtryck på gärningskatten. Så beviskedjan är stark!

2010_07_06_3

Dessvärre är hon svår att hålla inlåst någon längre stund, så under natten inträffade ytterligare incidenter med dödlig utgång.

Katten på jobbkökstrappan berättade även om en annan gärningskatt på Skagen. Det är grannkatten Marco.

2010_07_06_2

Han har avslöjats med samma brott, som den första, nämligen att släpa in små fyrbenta offer, som matte, endast iklädd nattsärken hystar ut genom sovrumsfönstret mitt i nätterna. Undrar om dessa två katter är kumpaner…..

 

Den här gärningskatten är bara dömd för mattjuveri, men det gör inget för han har ju inget eget hem.

2010_07_06_1

Den en uteliggare, som kommer och äter hos både oss och grannarna, kommer ofta på morgonen och sitter vid dammen och tar sig en slurk vatten. En riktigt grann katt är det men han är mer vild än tam. Har dock, om han vill, tak över huvudet hos grannen på andra sidan vägen, liksom andra uteliggare har. Han är en djurvän, han på andra sidan vägen. Dit går de som inget hem har och får lite mat och även värme om de så önskar.

Därmed är Morden i Kattsomer avslutat.

2 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Så skönt att det är uppklarat! Och vilket spaningsarbete som bedrivits! Vi blir alldeles glada över grannen-tänk vad härligt att det finns såna människor. Nosbuff

Unknown sa...

Vilken underbar granne och skönt att mysteriet är löst.
:-)