måndag, juli 05, 2010

Dagens rapport från

PRESSKONFERENSEN.

Utredningsgruppen lämnade Skagen för vidare transport mot Åmål. Möter kollegorna vi kanothuset i Lidköping. Därefter stannas det vid Tre Älgar för påfyllning av bensin i tankarna och kaffe i magarna. Där träffar inspektör Skat-Ann en före detta kollega från Granngården  i Lidköping Herr Nessevelius.

Tjänstefordonen tar oss från Grästorp till Håverud på små fina krokiga vägar. Där görs ytterligare ett stopp.SONY DSC Vätska behövs i denna obarmhärtiga värme. Efter att ha vilat druckit och ätit lunch,

SONY DSC så bar det av på en RIKTIGT KROKIG väg. Hej å hå vad krokigt det var här. Hitintills har vi inte upptäckt några samband med de hemskheter som inträffat på Skagen.

När vi väl kommit fram till stugan som ligger mitt ute i “höle skogen” så parkas tjänstefordonen bland blåbärsris och diverse annan växtlighet. 

SONY DSC

Nattens inkvartering är helt godkänd.

För att fira framkomsten intages ett glas rosévin, därefter fortsätter herrarna med var sin pilsner. Spaningsledningen fortsätter att diskutera allvaret  med detta tjänsteuppdrag.

SONY DSC 

Efter detta ska paret Gustavsson svalka sig i vattnet. Skat-Ann nöjer sig med att vada i strandkanten, ska passa sig för att blöta ner fjäderdräkten. Maken sitter på bryggan och tittar på spektaklet.

SONY DSC

En rekognoserings runda påbörjas också och där hittar vi en ulltuss. Är det kanske en tott från en katt (nej det var växtlighet ängsull eller nåt)

SONY DSC

Det visar sig även att mången fisk fått sitt liv avslutat på denna plats, det är inte bara på Skagen det händer hemskheter.

SONY DSC

Nu är det time för en tupplur. Samtliga inblandade i denna resa är tämligen utmattade på grund av den hetta som råder denna dag.

Grillen tänds vi 19-tiden sen är det fest med god mat och gott vin. Någon gång efter 22.30 stupar gruppen i säng. Något mystisk inträffar dock innan Anita intar horisontalläge, hon hittar en mystisk hårsnodd på kudden men hon hittar inte sina öronproppar. Sällskapet hon delar hus med snarkar.

Vid uppvaknandet på söndag regnar det sen är det uppehåll sen regnar det. På detta viset håller det på tills vi kommer till Vänersborg, där drar någon undan en lucka med andra ord det öser ner. Halvhalt i Lidköping för att få lite näring i sej (igen) där kom det inte en droppe regn. Inte hemma heller, så det blev en stortvätt av hojar och skinnkläder vid hemkomst.

Tyvärr gav inte denna resa några ledtrådar i sökandet efter gärningskatter, men det kom idag en liten trevlig katt och satte sig på kökstrappan på jobbet och jamade. Han jamade om hemligheter i utbyte mot gos, så nya ledtrådar har dykt upp.

Hoppas även att Sippo och Conny hittar något på sina spaningsuppdrag.

Ny presskonferens i morgon.

1 kommentar:

Inkan o Ligan sa...

Ja jisses så spännande.