söndag, oktober 14, 2012

Kattutställning i Skara

Lördagen ägnades åt lite trädgårdsplock. Alla blommor som inte tål frost klipptes ner och bars ner i källaren. Övrig tid av dagen ägnades åt en bok.

Söndag förmiddag så åker vi till Focus i Skara, det är klubbmästerskap i Billingebygdens kattklubb. Vi blir välkomnade av Evas make, Roger, som tar emot entréavgiften. Alldeles om hörnet har Katthemmet sin monter med prylar till försäljning och fyra katthemskatter som söker hem. Längre in i lokalen har Eva sina utställningskatter.

Här bakom burskynket döljer sej en skönhet. Hon är halvvägs i sandlådan, men hon ska vara bakom skynket, lilla damen kanske är lite blyg.

Det är naturligtvis den lilla ratade hittekatten, Elaine, som Eva behöll som sin egen. En liten näpen fröken. Här är hon uppe hos domaren.

 

Elaine sopar banan med sina konkurrenter och blev 1:a i huskattklassen.

Hon är inte speciellt upphetsad över detta utan lägger sej till ro bakom sitt skynke. Med lite lock och pock så tittade hon fram och kollade läget men kröp sedan tillbaka.

Vid hemkomst så ville Smulan bara fjäska. Hon har ju bara varit ute hela sommaren, Hon blir väldigt osocial på sommaren, men när mörker och kyla kryper inpå knutarna så kommer hon in. Till att börja med låg hon i badrummen, men nu ska det bara kelas.

Klia hakan är jamasgôtt.

Å sen bara ligga i mattes knä och må när hon läser en bra bok, det är livet.

Undrar hur hon skulle placera sej på en utställning.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Sötnötterna då. :-)

Christina sa...

Härligt med katter. Min son har precis tagit hand om en 8 veckors goding som blev utstött från ett stall! Och min dotter har tagit hand om två övergivna 7 veckors troll som nu är superstora ettåringar och jag har norska skogkatter!Hälsningar Lila-Christina

livet på landet sa...

Hej!
Kul att du läst artikeln och skrev en liten kommentar "inne hos mig".
Katter är härliga fyrtassingar som är svårt att leva utan.
Ha det så gott!
Kram ♥