onsdag, januari 09, 2013

Katter, katter och åter katter

Gårdagen i korthet.

Kollegan och jag var och tog en snabbfika nere på Falkängen med chefen. Vi hade inte träffats på ett tag så vi hade ju massor att snacka om.

Hade bestämt med Eva att jag skulle komma vid halvtvåtiden för hon trodde att de skulle vara tillbaka från "tillslaget" då. På väg till Stenum så tänkte jag att det var bäst att få lite mat i sej för dagens fotografering  skulle nog ta lite tid. Gjorde så, stannade faktiskt på stället med nödproviant, MCDonalds, och det var nog tur för totalt blev det 40!!! stycken som fotograferades igår.

När jag anlände så hade de inte kommit tillbaka än, så jag började med att fota fem stycken halvårsgamla finfina katter som kommit in från Ulricehamn. Två grå och tre svarta.

SONY DSC

Det var lite knivigt att fixa detta själv, men det gick till slut. Släppte ut alla från buren och tog in en och en. Satte halsband på den jag hade fotat så jag visste vilka som var kvar.

Precis när jag var klar så kommer de, två bilar fullastade med burar. Tar en kopp kaffe innan vi börjar, och snackar om hur går vi nu tillväga.

Innan vi börjar med tillslagskatterna så fotas två stycken från ett annat tillslag som AG tar med sig hem till sej. Nu är jag uppe i sju.

Nu börjar vi med dagens inkomna. En efter en plockas ut burarna, Eva och AG könsbestämmer och antecknar, jag befinner mej inne i karantänburarna och börjar med att ta kort på den första, den andra och den tredje…….. när dessa burar är tomma så är vi uppe i 8. Hämtar alla kattungar och placerar dessa så de får mat och vatten och toalådor. Där får de lugna sej lite, medan  vi tar resten av de vuxna. När dessa vuxna är fotade så är vi uppe i 15 vuxna.

Nu har nästa volontär anlänt, hon har tar hand om mammor med ungar i sitt hem. Nu går vi ut till kattungarna, det slutar på en summa av 15 stycken. Dagens tillslag var alltså 30 katter från ett och samma ställe.

Samtliga var hanterbara och keliga så det var inga som helst problem med hanteringen. Naturligtvis så var det stressade av händelsen men de fann sej snabbt tillrätta och villa gosa och klappas.

Nu var det bara 2 andra nyinkomna och Berne som skulle få skulle tas en ny bild på.

SONY DSC

Berne är en lekligist och vansinnigt busig, hoppas han får ett eget hem snart.

Nu var alla klara och jag åker hemåt för att börja med bilderna och alla katter skulle få ett namn till hemsidan. Bilder på "tillslagskatterna" kommer ut när "beslut vunnit laga kraft".

Nu ska katterna kollas av veterinär och ut till respektive jourhem i väntan på ett alldeles eget hem.

Efter dagens upplevelse, var det svårt att komma till ro, myrinvasion i kroppen, det marscherades ordentligt i natt så mycket sömn blev det inte.

Om några timmar kommer Mia och Mamma Mia och hämtar mej för vi ska till Falköping. Mia och jag har nämligen samma tandhygienist, så vi kan samåka idag. 

Undrar om govännen Anders kommer i morgon?

Ha en bra dag alla goa vänner!

2 kommentarer:

livet på landet sa...

Oj så många kissar. Hoppas att ordnar sig för dem =) Förstår att det hela tog sin tid =)
Kram ♥

vimsan sa...

Oj och alla kom på en gång :( TUR det finns såna som ni :) Håller tummarna att de får hem snabbt! Min dröm är att kunna hjälpa till ideellt på ett katthem men de vilda djuren tar all min tid... annars hade jag BOTT där :) Kram Jam o Spinn