söndag, november 29, 2009

Firad igår

vart jag. Jag råkar ju fylla år i dagarna och igår var Familjen här. Å kan ni tänka er jag fick presenter. Av Pappa och Marita glögg och vin, av Broder och Lena ett hjärta så fint. Undrar om det betyder något*L*. Så här ser det ut iallafall.



Det var tomtegröt och julskinemacka på menyn (känns den igen). När de hade åkt hem så lurade jag Smulan lite. Kattmynta i kartong det är kul. Då ska det undersökas.


Sen måste det ju tvättas efter buset.


Hon var till och med inne hela tiden det var folk här, men hon hade gömt sig på övervåningen.

Den lilla hon ligger där hon ligger och blir så gosig när jag kommer in i rummet så hon kastar sig på rygg och vill ha magen kliad.



Så mysigt det är!

Nu ska vi åka till grannen som bor i Borås men som befinner sig i Götene just nu. Hon ska bjuda på middag. Hon har även fyllt år så det ska uppvaktas med en blomma hade vi tänkt.

torsdag, november 26, 2009

Vad gjorde jag i går

Jo jag var kontorschef och jag mecklade ihop lås och trycken i dörren. Adventspyntade med stakar och stjärnor (kort kommer nån gång). Jag läste och vilade. Sen kommer jag inte ihåg mer.

Idag så har jag också varit kontorschef. Jag hade besök av grannen Ingela vid lunchtid därefter åt jag lunch och föll i en djup middagskoma. Medvetslös var jag. Som jag sa i ett tidigare inlägg så är den här fåtöljen livsfarlig.

Jag har även fått besked om att jag får besök på lördag. Pappa och broder med respektive kommer och hälsar på. Jag får väl "hitt på nåt" som de kan stoppa i magen när de kommer, jag har redan en idé, men den kan jag ju inte berätta om, för de läser ju den här bloggen.

Lena skulle ha med sig gamla bilder från Chopper-tiden, så det blir till att scanna och uppdatera hemsidan på söndag. Tänk om jag kunde få in lite mer bilder! Dessutom så är det julmarknad i Karleby på söndag kl 14.00. Ingen stor sak, men vi brukar åka dit, träffar alltid någon tokig släkting *L* Jag brukar alltid köpa saffranslängder som är bakade i Persgårdstuga. De är bara så goda! Får väl se vad det blir av.

En liten stulen bild också: Rör inte min kompis!

tisdag, november 24, 2009

Meckla med lås....

ska jag göra imorgon.

Var till stora staden idag och köpte delar till lås, trycken och vred. Altandörren ska förses med lås i morgon. Jag testade i eftermiddag, men mörkret föll och jag hade ingen lampa på balkongen. Så under morgondagen ska det monteras. Då blir det även dragfritt, då det kommer prylar i hålen, som är till för att sättas igen med skruvar, trycken låskolvar mm.

I morgon är jag dessutom kontorschef. Chefen ska åka bort i morgon, så då avancerade jag snabbt, bara en dag. Dessutom så kan jag pynta till det lite inomhus (svårt att vara ute på vift när jag måste släpa på telefoner och bokningspärmar mm) det är ju advent nu. Lampomanens favorittid!

Nu ska jag gå och natta mej.

måndag, november 23, 2009

Reklam ska.........

.........jag ägna mej åt lite. Det är skönt att vara ledig och jag tänkte att jag kunde ägna mej en stund åt att göra reklam för Trådkrökarkungen!

Christian som använder stängseltråd och glas och gör de mest fantastiska ljuslyktor. Det är som att komma in i en skog, när man öppnar dörren till hans bod.



Han är en jäkel på att pynta till det också.









Måste ju bara reklamera fl'åt rekommendera den här trådkrökaren. Han är dessutom väldigt trevlig (ibland). Han hjälpte mej i somras med att fixa till det vid dammen och det blev riktigt bra med alla växter och stenar och lite annat krafs.

Till hans fördel bör väl sägas också, han är kattfrälst.

Jag har en totalt

LIVSFARLIG fåtölj, jo det har jag. Placerar jag mej i den fåtöljen efter frukost, så garanterar jag att jag stendör i minst två timmar. Händer alltid när jag är ledig. Det hände igår och det hände idag, jag var uppe strax efter 06.00 och nu är klockan helt plötsligt 09.00. Jag har suttit här hela tiden, och jag har inte märkt någonting, alltså föll jag i frukostkoma.

söndag, november 22, 2009

Det här är

Snutteruskan, Carlie i Urskogen, äger Ove i Skogen, som har en Japansk HD!

Visst är hon fin Charlie



Finns vissa likheter med Wikki

Nu är det riktigt nära

att det är klart.

Mycket getingbo när den gamla dörren plockades ut.



Nu kommer han imorgon igen och fixar till foder på in- och utsidan samt en plåt så vi inte får in vatten i väggen. Det blev så snyggt. Eller vad tycker ni?



Vi har Skagens snyggaste entré och det tycker nog Smulan som kommer gåendes upp för gången också. Nu äntligen så kanske hon får lite lugn och ro. Hon är ju livrädd för främmat. Så hon har inte haft det lätt nu under den tid som snickaren sprungit här och fört ett herrans oväsen.

Vet inte var hon hållit hus, men hon kommer in, så fort hans bil är borta från parkeringen. Sen när husse kommer hem så "vallar" hon honom till soffan för då ska det fjäskas i husses famn. Ligga på armen å få gos, det är skönt.

De andra katterna bryr sej inte "ett skit" om främmat, gamlekatten Sigge, går helst upp i knät på de som kommer, han kanske kan få en klapp. Snuttis ligger på andra våning i sängen och sover, snacka om att inte bry sig.

Nu är det dax att laga till lite mat, falukorv och potatismos. Det är godis det.

Ha en trevlig söndag (det som är kvar).

lördag, november 21, 2009

En Lördag i november

Vad kan hända då? Jo snickaren har varit här och bytt dörr och fixat lite diverse annat. han kommer även i morgon för han behöver två extra händer (Olles), när han sätter upp "innertaket".

Min käre bror som har köpt en Japans HD, han hämtade denna idag. Det var som att köra ett lok, nu kom han till och med upp i tresiffrigt på hastighetsmätaren (100 km alltså). det var/är sällsynt på choppern. Nu står den iallafall i meket hos Ove i Skogen. Skulle tro att han och Lena sitter med var sitt glas vin ikväll i meket lyssnar på Beatles, polerar och drömmer om sommarens ljumma vindar.



Har äntligen också fått reda på var Vimsan håller hus. På lasarettet! Hon återkommer nog i ärendet på sin blogg när hon är hemma igen. Tack Wikki för att du inte gav upp. Nu slipper vi vara oroliga.

Har fixat till bilderna från Falkängen idag, när jag varit utan Internet Var illa piskade att koppla ur sladden till telejacket under tiden dörren byttes, men nu är det kontakt med yttervärlden igen.

Ha en god kväll!

fredag, november 20, 2009

Grattis Broder!

Välkommen till japanklubben, hälsar svågern. *L* Fattas nu bara värmehandtag, ruta och packväskor.

Har nu varit uppe hos grannen och kollat in deras nya kattunge Chester. Vilken ljuvlig katt, helt underbar. Gosig, busig och spinnig. Mycket "full-i-faen" i blicken.

Trappan är tvättad

och likaså fönstren på utsidan. Sen har det inte varit så mycket mer aktivitet.

Jo, jag har agerat helpdesk till Christian. Men nu så ska jag gå upp och sätta mej med bilder och uppdatera hemsidan. Det är ett måste. Har ju fått lite bilder från diverse gamla kamrater och tydligen så ska jag få fler. Jag väntar med spänning. Dessutom så ska jag gå igenom alla bilder från Falkängen som jag förevigade under julmarknaden. Sen ska de vidare till webmaster (Lillchefen) för granskning.

Undrar om Ove och Lena varit i Lidköping idag? Jag får nog slå honom en pling och kolla läget.

Ha en bra fredagkväll i soffan!

torsdag, november 19, 2009

Lunch på Kinnekullegården

åt jag idag. Har inte ätit riktig mat på nästan 14 dagar. Jag har ätit gröt och skinka *L*. Efter maten så åkte jag ner och pratade med chefen lite och jag ska inte jobba förrän den 2:e december. Ska bara vara telefonvakt den 25:e.

Besökte därefter Kvarnmannen i Sågersta och vi skvallrade och skvallrade drack lite kaffe och skvallrade ännu mera. Han är kul den gode Christian. Han har fått det mysigt i kvarnstugan. När Christian följde mej till bilen så talade han om att han så gärna ville ha en blogg, men JAG KAN JU INTE, så jag lade upp en användare på en blogg till honom och han har redan skrivit två inlägg. Duktigt Herr Christian.

När jag kom hem, var snickarn borta och balkongen och entrén är klar. Så snyggt det blev, pampigt om jag får säga så. Bild kanske kommer under morgondagen. På lördag så ska snickarn och Olle byta dörren och sätta upp innertaket (så det inte blir blött på trappan) sen, sen är det klart. Om det är uppehåll i morgon ska jag högtryckstvätta trappan och väggarna runt entrén. något skräpigt och skitigt kan jag tala om. Fönstren behöver göras rent också, får väl se vad jag mäktar med. Först ska jag iallafall sova (hoppas jag).

Borde åka till grannen också och kolla deras nya kattunge, Chester, han ska visst vara en riktig buse. Husse och matte har nog inga blommor kvar tror jag. Undrar om han dragit ut alla trådrullar också? Husse och matte är sadelmakare så det finns grejer att busa med.

En liten rolig snodd kattbild kan jag bidraga med också.



Nu har jag en fråga, VAR ÄR Vimsan? Är det någon som vet?

tisdag, november 17, 2009

Grötrörartummevärk

har jag nu. Nu ska jag inte röra gröt på länge och jag ska inte jobba på drygt en vecka. Med andra ord inte förrän nästa månad. Det låter väl bra!

Har inte landat efter marknaden än, fortfarande hyperaktiv, svårt att sova men nu kanske jag kan stressa ner lite när jag är ledig. Vet att det är mycket som ska fixas, men chefen säger att det tar vi senare.

Snickarn har snickrat idag, och det blir så fint. Nu måste vi ändra lite för vårat gamla trappräcke ser för jävligt ut ihop med den nya fina entrén. Sen kommer Christians lyktor (ja de är ju mina, men han har tillverkat dessa) att göra sig snygga, när dessa kan hängas upp och tändas i vintermörkret.

I morgon ska jag shoppa loss lite, ska till Karlssons i Mariestad och fixa lite nya ljusslingor, de gamla börjar att säga upp sig. Lampoman som jag är så måste det lysa lite i alla fönster och mörka hörn i huset. Dessutom så anser ju Lillchefen att vi lever i ett mörker på baksidan, så det är bästa att lysa upp tillvaron här.

Kanske skulle lägga upp en kul bild på någon katt som jag stulit på nätet.



Så kan det gå när man är en liten nyfiken katt.

Undrar om Wikkis paket har kommit fram?

Idag är det ju tisdag vilket betyder att jag tittar på TV klockan 20.00 NCIS, enda dagen i veckan som jag tittat på den bilderburken. Föredrar datorn eller en bok :)

Må gott

måndag, november 16, 2009

Lovade igår bilder

på våran balkong. Så här såg den ut före:



den här brähögen kommer att värma grannen :)


Och så här ser den ut nu:



Allt är ju inte klart än. Ska upp ett snyggt räcke där nere också. Dörren ska bytas och det ska fixas till lite här och där. Det kommer att bli jättesnyggt. Framförallt så kommer vi att kunna gå ut på balkongen utan att riskera att trampa igenom. Det var ganska ruttet kan jag lova.

Idag så var inte snickaren här, så jag borde ju passat på och varit ledig så jag kunde sovit utan att hammarslag bankade runt mej. Nej, jag ville ner och fixa till efter allt boende under julmarknaden. Stänga av all värme och krama om de hantverkare som var kvar tills idag. Lite kvar att göra, sen ska jag vara ledig, jag ska landa efter en rolig vecka.

Snart ska det ju pyntas hemma också, snart advent (hualigen) sen är det jul och då vänder det återigen mot ljusare tider.

det var riktigt längesedan som katten fick säga något. Den säger idagDet upprörda mjauandet, det desperata mjauandet. "Du har varit borta i flera timmar och titta min matskål är tom!"

Nu ska jag sätta mej och kolla igenom "fådda bilder" från Chopperstiden.

Hejsvejs

söndag, november 15, 2009

Slut för denna gång.

Ja idag tog det så slut på julmarknaden på Falkängen. Klockan 18.00 stängdes dörrarna för att åter öppnas den 1:a maj nästa år.

Har varit fnissigt, skrattigt, stressigt, grötkladdigt, smörkladdigt samt goa och glada gäster.

Nu kanske vi får ta igen oss några dagar. Ska bara ta hem min gran och mina tomtar som får följa med till jobbet. Andra året som de är med. Nu är det vila i fåtöljen med datorn i knät som gäller en stund. Kanske byter jag datorn mot en bok som jag började på häromkvällen (orkade väl sisådär 10 sidor). Jag kan tyvärr inte göra som chefen, hon somnar med boken i näven och glasögonen på nästippen.

I morgon ska ni få se kort på vår gamla balkong och även den nya. Nästa hel ska dörren bytas sen borde det vara klart. Fick några visioner häromnatten också. Får se om dessa kan förverkligas. Återkommer i ärendet.

Må så gott!

fredag, november 13, 2009

Dä snöar

Snön yr på kullen och i morgon ska det bli 7 grader varmt! Har även läst rapport från framsidan att det snöar där också, så lillchefen behöver inte kommentera detta att det snöar på baksidan. *L*

Nu ska jag knyta mej för jag är trött och jag ska koka gröt imorgon. Nu är det bara två dagar kvar av julmarknaden, så passa på ni som hade tänkt er att komma och kolla läget. Finns mycket fint att se på.

Ha en God natt

torsdag, november 12, 2009

Kommer snart.....

en del nya bilder på hemsidan. Dock inte förrän efter helgen. Just nu så orkar inte Skat-Ann engagera sig för mycket i hemsidan. En del bilder börjar att ramla in från MC-tiden förr. Har fått bilder från en före detta Gävlebo som numera bor sig i USA, en del bilder från andra gamla polare från tiden med Choppers. Får nog göra en ny "flik" med bilder som jag fått/får från andra. JAG VILL HA MER BILDER!!!!

Har ni några på lagret så skicka dessa till mej. Har du bara papperskopior, skicka dessa till mej så skannar jag in och du får pappersbilderna i retur. Dessutom så vill jag ha samtliga mailadresser/vanlig postadress till gamla medlemmar och andra kamrater från den här tiden!!!

Nu är jag trött och ska gå och knyta sig!

Natti-Natti

onsdag, november 11, 2009

Massor med folk och

glada är de när de kommer in i Kaffestugan. Det är fullt upp, när vi tror att det lugnat ner sig lite, då anfaller en ny flock kaffesugna besökare. Vi trodde vi skulle få en lugn "mellandag" idag. Så vart inte fallet kan jag lova.

Nu är jag trött, trött, trött så det blev en varm dusch sen välter jag mej i snarkebingen för att vila. En ny dag imorgon.

Natti Natti (inte riktigt än men snart iallafall) :)

lördag, november 07, 2009

Ny befattning har jag.....

fått under de nio dagar julmarknaden pågår. Jag är numera 1:e grötkokare eller grötansvarig om det ska tituleras på något alternativt sätt. Jag tror inte det gör någon skillnad i lön vare sej man är grötansvarig, 1:e grötkokare eller slav. Det är nog skit sak samma. Vi har iallafall kul.

Det har varit drag idag. Blyh hängde på låset klockan 10.00, hade väntat på detta länge sa han, han kanske tycker att det är kul att komma ner till oss. Detta är ju kul, att folk tycker det är kul, menar jag alltså. vad jag svamlar, men jag är ganska trött. Det blir till att välta sej i säng tidigt ikväll (som alltid m.a.o).

Har även fått förfrågan om att fotografera under julmarknaden. Ska försöka hinna med detta under veckan, borde vara lugnare då. Kanske skulle passa på att fotografera de gubbar som ska bada tunna på måndag också. *L*

När jag vi hemkomst kollade min mail så hade det kommit förfrågan om en CD med Choppers igen. Det var en kille som var god vän med både Tjurn och Juden som båda nu har vandrat vidare till andra sidan. Har svarat och bränt ner en skiva som kommer att postas i morgon.

Ni ska jag sniffa runt lite på bloggarna och sen blir det nog läge modell horisontalt (sängläge)

torsdag, november 05, 2009

Nicke Lilltroll

Kommer ni ihåg Nicke Lilltroll.

Vi var upp till Ingela & Tomas, hon hade köpt farsdagpresent till sin far, en gammal LP-skiva med Nicke. Pappa Ingela terroriserade tydligen sina barn med Nicke. Jag blev också lite nyfiken och sökte lite på nätet och där fanns alla sagor med Nicke. Så nu sitter jag här och är lite nostalgisk. Ja jag vet att jag är knäpp men vadå!!!!

På förmidagen idag så packade vi bröd och kakor, 16 backar med bröd och småkakor. Nu är det laddat!! När detta var avslutat så var det dax att springa runt i alla hantverkskollektiven och sätta igång värmen. Så nu kära hantverkare är det varmt och skönt när ni kommer i kväll och i morgon. Hoppas att det nu blir en bra vecka.

Ska tydligen fotograferas en del också, beställt av Inger.

onsdag, november 04, 2009

Attans attiraljer....

Nu snöar det på Kinnekulle, åtminstone på denna sidan. På "framsidan" är det väl strålande solsken och 20 grader varmt enligt en viss lillchef (som råkar bo där).

Smulan ligger framför vedkaminen och värmer sig, jag sitter strax bakom och skriver just nu.

Måste visa en bild på en häftig lampa som jag inhandlade igår (jag är lampoman,jag älskar lampor). Hittade en på Färg & Fantasi för 179 riksdaler. En liten "fontän" en snurrande glaskula som ligger i en skål omgiven av armar och färgen på ljuset växlar från grönt, blått, rött Bara så läcker (tycker jag).

Gjort sen sist...

Vaddå? Jo måndagen ägnades åt röjning efter helegns gäster. Igår julpyntades det i kaffestugan och idag har det kommit varor från livsmedelsleverantören, imorgon kommer allt bröd, fredag ska granen inne kläs på. Sen jäklar i min låda, då drar det igång.

Vilken inspiration vi hade igår, hur kul var det att julpynta när solen sken och det var hyfsat varmt ute. Vi var som några zooooomies som gick och plockade i pyntet, det blev klart till slut.

Igår på kvällen, var jag och klippte av lite hår, när jag satt där i godan ro och blev ompysslad av Linda, så ringer telefonen. Jag kommer inte in i bagarstugan, var det någon som skrek, vad ska jag göra?????? Nyckeln inlåst inne i bagarstugan, hur smart är detta då. Låsa in nyckel när man lämnar efter sommaren. Skärpning herr tråd/glaskontnär.....

Han fick telefonnumret till Gunnar som fick cykla ner för att öppna.....

Nu har jag tänt i spisarna och värmen börjar sakta stiga i huset, endast 16 grader när jag kom hem. Som jag tidigare berättat så är vi "alldeles för snåla" *L* för att hålla riktigt varmt i kåken..... *L*

Vad ska jag göra nu då, jo lata mej med datorn i knät och sniffa runt lite bland hemsidor och bloggar. Lägga in några fler vedträn i kamin och vedspis, dricka te och bara va!!!!

Hej hopp