lördag, september 14, 2013

Blev nästan en släktträff idag

Hösten är kontrollens månad, tänderna kollades och godkändes i veckan. Kian var iväg på årsservice, vilket också innebär en tur till bästa bilhandlaren. Tony på verkstaden sa direkt när jag kom inför dörren i torsdags – vi kör ner dej till Anders. Jaha, tänkte jag, vad har han gömt i garaget nu då. Kom dit och fick naturligtvis en kopp kaffe, med hembakat. Det satt en skotte där också och berättade historier om FN-tjänster och säckpipeblåsande, mycket skratt blev det.. Anders slängde till mej en bilnyckel, ut och provkör, det är den vita ProCeeden som står där ute. Vilken bil, hualigen. Fanns även en bil som kanske var intressant för maken, så vi bestämde att på lördag åker vi och kollar lite. Nu har även Olle och Björn provkört och den fick MVG i betyg. Pappa har också lagt “sitt veto”. Nu ska man fundera då…….

Pappa som också gillar bilar, mötte upp tillsammans med sambon. Ollebror Björn med sambo, bokade vi möte med för att sedan ta en hojtur.

Här sitter släkten och fikar hos Anders och Idegun, damen bakom Olle är kontorspersonalen på företaget 86 år blir hon nu.

20130914_1

Anders ska alltid provsitta hojen när jag kommer med den. Han är lite sugen på att skaffa hoj, vi bidrager med livliga hejarop.

20130914_2

När diverse bilar var kontrollerade så gick Björn, Maj-Lis och vi för att äta lite. Tai-mat i Falköping. När vi var megamätta och belåtna så styrde vi kosan mot Labbås (Tidaholm). Vi hamnade på fel ställe först, men med en liten förflyttning…..

20130914_3

Så hamnade vi där vi skulle. Pa kaffestugan.

20130914_4

Mysigt ställe med vatten runtomkring.

20130914_5

En trappa ner kunde man också sitta.

20130914_6

Porlande (forsande) vatten att lyssna på

20130914_7

 

Massor med andar flöt omkring i vattnet också.

20130914_8

Här skildes våra vägar för denna dag. Björn och Maj-Lis åkte mot Ulricehamn och vi tog som vanligt en omväg hem. Strax innan Stenstorp så stod världens karavan med raggarbilar och mitt i smeten så blev vi stoppade av grannarna, herr och fru Pappskalle var ute och åkte kollektivt. Det var länsrundan idag, motsvarigheten till knuttarnas Pokerrun. Ingela sa att de hade himla kul, men de fick inte tillnärmelsevis ihop lika mycket pengar som på vårat Pokerrun.

Nu är det snart läggdax för min del för i morgon börjar jag jobba 05.30.När jag slutat så blir det med all säkerhet en hojtur igen. Det gäller att ta vara på de här fina dagarna.

Ha en fortsatt bra afton och helg.

Inga kommentarer: