söndag, januari 01, 2012

Nytt år–nytt krångel

Ja då var det 2012 då, detta nyår firades som de senaste åren, hemma. Smällrädda katter. Visste ju inte hur Lurvas skulle reagera för det var ju första nyåret här för honom. Han låg under granen med stora ögon. Smulan kröp omkring, väldigt "låg" nära golvet och försökte komma in under soffor och fåtöljer, men se det gick inte, rumpan är för stor numera, hon kröp till slut in bakom TV:n. Snutteruskan låg under sängarna där uppe. Stackars katter. Det gör ont i husse- och mattehjärtan när de är så förskrämda av allt smällande.

Det nya året började med att Olle fixade pannan, den ska askas ur och veckoförrådet med pellets ska fyllas upp. Vi drack lite kaffe framför TV:n. Ove ringde fram på dagen och undrade om vi kunde hämta och köra hem honom, han hade varit hos Tidavads MC och firat nyår. På vägen hem köpte vi med oss pizza hem och eftersom jag fixade nyårssupén så fick Olle bjussa på detta :). När denna intagits tillsammans med en kall öl, kontrollerade Olle pannan i källaren. Shit f*n, förbannelse osv, pelletsskruven matar inte fram tillräckligt med piller för att det ska funka.

Vad gör vi nu. Jo, vi får TÖMMA bingen (veckorförrådet). Detta får hinkas och dammsugas ur. Förvaras under tiden i flyttkartonger och hinkar. Skruven lyfts ur och rengörs , sätt på plats igen och sen ska all pellets tillbaka i bingen. Hur kul var detta på en skala jo –10 ungefär.

Nu är det klart i alla fall och nu börjar det bli varmt igen.

Ha en bra kväll.

1 kommentar:

Unknown sa...

Men ååååh, stackars er.
Skönt att det nu är varmt igen iallafall. Kram i massor