söndag, september 09, 2012

Loppis och framtida knuttar

Igår var det höstloppis på Sannebo. Katthemmet anordnar varje år loppisar till förmån för katthemmet. Det kom en del folk och de kommer tidigt, men Eva är stenhård med att ingen får komma in före kl 10.00. Då släpper "hon avspärrningen".

Det såldes för prylar, lotter och korv för drygt 10 700;- detta är ett bra tillskott till katterna.

Nettis kom också och hjälpte till. Hon hade lånat sin systers bil. En Fiat flerahundra som vi alltid sa förr. Fiat 500.

Jag inhandlade en kasse med dukar för 15 spänn till Falkängen. Det går åt smådukar till borden i rummen, folk sölar så*ler* vin och kaffe, fläckar som är svåra att få bort, så då behövs det nytt, gärna lite gammal stil så det passar in i miljön.

Inhandlade även några myntaleksaker till katterna. Det tyckte Lurvas var kul, i sisådär 5 minuter.

På eftermiddagen så hade jag lovat kamraterna att komma till kåken i Tidavad. Jag fotograferade ju medlemmarna för ungefär en månad sedan. Nu hade jag valt ut bilderna, som jag fick tag i efter många om och men, blod, svett och tårar, när jag råkade radera den hårddisken. De var nöjda och blev en del beställningar. De får mejla in sina beställningar.

Det var lite kyligt så Kent gick och hämtade en filt till mej och en till sej själv, sen virade han in sej.

Det här med knuttekåkar och MC-gäng. Där är det ju bara massa supande och bråk TROR ALLA. Detta är helt FEL. Det är en samlingsplats för likasinnade motorintresserade, i detta fall inga ungdomar utan kanske, med några undantag, medelålders grabbar och tjejer. Visst dricks det en och annan pilsner, men det fikas och det grillas och det äts också, och alla umgås på lika villkor. Här kan alla träffas, de har med sig sina barn som leker och stojar. Här finns det gungor, gungbrädor och en sån där "karusell" som man får sparka sej runt i. Det finns ytor att rasa och leka på. Det är som en enda stor härlig släktträff. Alla är välkomna. Efter 30 års frånvaro så var det som att komma hem igen. 

Här är ett exempel på vad två småtjejer har för sig när de får följa med pappa eller kompisen vars pappa ska till Tidavads MC. Framtidens knuttar kanske.

De kör runt på ängen nedanför huset och garaget. Sen kommer de upp till planen – Pappa!!! bensinen är snart slut! När de kört färdigt så var tjejerna rediga med att tvätta av sitt motorfordon och även sina stövlar.

Inga kommentarer: