tisdag, februari 22, 2011

Djurpratare del 1

Har varit i kontakt med en djurkommunikatör ang. våra katter. Så här skriver hon om Smulan.

2011_02_22_1

Sittning tillsammans med Smulan

Vilken ”fotomodell”, Smulan är verkligen jättefin och vilken genomborrande blick.

Jag känner med en gång att Smulan gärna vill ge intrycket att hon är mer bestämd än hon är. Hon vill verka mycket mer som en donna än hon är. Visst kan hon vara väldigt bestämd men hon har verkligen hjärtat på rätta stället och hon känner sig så trygg med er. Hon vill helst att ni är hemma och grejar jämnt bara ni och inte en massa andra för hon tycker som sagt inte om när de är andra hos er. Varför ska jag höra med henne om en stund.

Smulan gillar att ha sällskap, inte att hon måste vara på er hela tiden men hon tycker om när ni är i närheten, visst hon tycker om de andra katterna med men det känns att ni är viktigare för henne. Hela tiden får jag känsla av trygghet från henne när hon nämner er. Hon gillar nog bäst att strosa runt nära eran trädgård hemma hos er, det finns så mycket att göra där på sommaren, finns många roliga grejor att spana på bara där och många grejor att testa bara där, plus att hon har ofta sällskap av dig där ute då och det är stunder som hon verkligen älskar.

Om Smulan inte tycker om en grej som händer eller någon grej så visar hon det verkligen. Jag tror att ni känner med en gång om det är något hon inte tycker om och hon har då en blick som nästan ser ut som en mördablick. När hon blir sådan då passar sig de andra katterna för henne för när hon blir arg då blir hon arg och då visar hon verkligen vem som bestämmer, annars så låter hon Snuttan ta den biten, men det är för att hon är en bekväm katt. Men hon är som en drottning på tronen.

Jag vet att vi närmar oss Mars så då brukar katterna äta på sig lite för att sedan göra sig redo för att börja vara ute lite mer igen. Men än så länge ligger Smulan mest och sover känns det som. Hon är väldigt trött.

Men jag vill ha det som att hon var mycket mer social förr och då även mot andra som kom, hon hoppade inte direkt i knät på dem men hon var nyfiken på vilka som kom och spanade in dem. Men hon är väldigt mycket för erat sällskap, hon vill ha er under kontroll mest hela tiden.

När jag frågar henne vad som hänt så upplever jag en liten väg och några buskar intill, typ en liten häck och det är inte trafik där hela tiden utan kommer någon bil då och då, men det känns som om hon där fått en smäll, och smällen kommer från någon bil eller motorcykel… Smulan brukar ha vett att vara försiktig men det var hon inte här utan hon sprang fort och då kom bilen eller motorcykeln där också och hon hann inte tänka sig för, men gissa om hon har lärt sig idag. Efter den här händelsen så har hon blivit väldigt rädd för när de kommer trafik på vägen och hon kryper gärna ihop om hon är ute eller springer in om hon kan, de brukar hon kunna.

Smulan är verkligen en katt som gärna ligger och spanar i buskar och blommor.

Den här händelsen gjorde henne väldigt osäker och hon blev mindre trygg. Hon blev väldigt rädd vid det här tillfället och hon fick ont av den smällen. Hon känner av den än idag då hon inte vill ha något tryck där. Det känns en del vid hennes höft och rumpa. Men hon säger att hon klarar det bra och hon klarar detta men vill inte att någon tar där för då gör det ont.

Så innan var hon mer för att ta små utflykter lite längre men inte idag, då trivs hon bäst i trädgården och en liten bit utanför men inte för långt. Men hon trivs med detta. Hon vill ju ha koll på er. Jag skulle nästan vilja säga att hon är nästan lite som en hund.

Smulan vill att grejorna ska vara där de alltid har varit och ska vara, hon är en riktig rutinkatt.

Måste berätta att Smulan känns som en gammal själ, hon har levt många liv.

Lurvas har egentlige inte så mycket emot, bara att han är lite mycket emellanåt, Smulan vill ju ha de lugnt och skönt, visst lite småbus emellanåt men då på hennes villkor, den här Lurvas kan ju bara dyka upp rätt som det är och de är ju lite jobbigt men han lyssnar på Smulan, han ser nästan lite upp till Smulan, han känner att hon vet en hel del och hon har varnat honom att de finns mycket farligt där ute men de är så olika i sättet att han tycker väl att hon är lite för överbeskyddande. Men gissa om Smulan längtar till han blir lite äldre, så han lugnar sig lite och är lite mer stabil.

Smulan tycker verkligen inte om snö och kylan som är nu, hon vill ha värme och sol, hon längtar så oerhört mycket efter en varm sol så hon kan vara ute lite mer och kika på fjärilarna. Dem gillar hon skarpt.

Smulan är inte den som måste ha en massa mat att äta jämt men hon är lite finsmakare och hon äter på ett finare sätt än de andra säger hon.

När jag känner av hennes kropp igen utan fokus på höften så är de nu en katt som är lite uttråkad men det känns som om det beror på att hon vill ha värme och sol, hon vill komma ut lite mer men de är inte så skönt när de är så kallt som de är nu. Smulan har en enorm hörsel, hon hör väldigt bra, använder sig av den väldigt mycket.

Sedan så känns det som något när de gäller hennes skinn, det känns som om hon inte är i topp med skinnet här…. Kan inte säga vad riktigt men jag tror, det känns som att de beror på pälsfällning på gång, så det går över av sig självt, det känns så i alla fall.

Jag vet att du skrev att hon är husses katt, och det håller hon delvis med om men hon älskar dig lika mycket, men det är något speciellt mellan dem och han har ett sätt som gör att hon drar sig lite extra mot honom, men när du grejar i trädgården… det är lycka det för henne, hon tycker så mycket om när du är ute och hon kan spana, leka och kela och kika med dig som sällskap.

Smulan är en helt underbar katt och detta med hennes höft så vill hon gärna bara låta det vara, hon klarar sig med den och den påminner henne bara om att vara försiktig för annars kan något snabbt hända.

Ni måste ge henne en skön smekande klapp från mig, kan ju inte låta bli att älska denna donna.

Detta hon pejlat in med Smulan, det är klockrent, stämmer till 110%. Märkligt vad vissa kan!

Vad hon sa om Snuttis, det kommer i morgon.

1 kommentar:

Dui och Deco sa...

Vilken underbar inblick. Skönt att veta att hon är trygg och att det är ok med Lurvas. Sen är det ju bra att få veta om höften och favoritsaker.Matte blev lite blöt i ögat. Nosbuff