onsdag, februari 13, 2013

Von Snopen är frisk

Var till veterinären idag med våran vildkatt. Han fräste och smet när vi försökte fånga honom inomhus, så det blev plan B. Grannen stod med buren mot luckan och jag pasade ut honom. Det var en ilsken katt som hamnade i buren. Han lugnade sej snart och jag åkte till Skärv och där mötte jag Eva som hade några som skulle fixas till.

För säkerhets skull så "skakade vi ut honom i en hov" ifall om att han skulle fräsa och anfalla, men han var lugn, så nu har jag till och med klappat honom. Veterinären gav han lugnande och sen blev han både vaccinerad och chippad plus lite antibiotika ifall om att han hade någon infektion som jag trodde. Sen somnade han så gott och Bremer kastrerade honom.

Här har han somnat och Bremer förbereder.

Allt gick jättebra, en krabat på ung. 6-7 kilo cirka 3 år gammal, jättefin kondition seg i skinnet var han när han skulle chippas.

Stannade kvar en stund och pratade medans Eva fick sina åtgärdade. I morgon ska hon dit med 10 stycken, idag var det bara fyra.

När Snopen hade vaknat ordentligs så åkte vi hemåt. Vid Hjulets café i Kinnekleva var jag tvungen att stanna till. Hade ju den lilla kameran med mej, som jag inte kan hantera, så det blev som det blev. Hjortar var det i mängd.

De har ett matställe här, jägarna lägger ut storbalar med ensilage till dem på vintern, då kanske man slipper ha en del av dem i trädgården.

När jag kom hem s¨bar jag upp buren på andra våningen och Snopen for ut som ett streck och in under sängen i sovrummet. Nu ligger han där och trycker. Han kommer väl fram snart. Nu får han komma och gå som han vill, han är iallafall kastrerad vilket var huvudsaken. Inga kattungar efter honom.

3 kommentarer:

Marie-Louise Andersson sa...

Vad skönt det är när det går bra, kram

Dui och Deco sa...

Skönt at det gick bra!Så skönt att von Snopen har hittat hem. Hoppas att det kan bli lite gos såsmåningom.Nosbuffar

Alice sa...

Härligt att allt gick bra! *kurr*
*nosbuffar*