fredag, september 30, 2011

En "vild" bukett blev det

till lilla mamma idag. Hon skulle fyllt 78 år idag.

Var ute tidigt på morgonen och plockade ihop en vild blomsterbukett till mamma. Åkte sedan till Minneslunden i Skara placerade blommorna där och tände ett ljus. Första födelsedagen utan mamma. Känns konstigt, har fortfarande inte vant mej vid att hon finns inte mer.

Var sedan en sväng på katthemmet, det hade ju dumpats en kisse där igår. Dumpad i trädgården och en skål mat hade ställts in på deras inbyggda altan på baksidan. Någon måste känna till stället!!! Arg blir jag, riktigt arg, men det var väl tur att Kalle satt kvar och att Eva kunde få tag i honom. Undernärd, han är så “vass” i ryggen när man klappar honom. Lite skygg men inte mycket, går att klappa, men han kryper gärna i i hörnet eller klösbrädehuset.

I onsdags så hittades det en lite misse i Skärv. övergiven av sin mamma. Så vansinnigt lik Lurvas så jag döpte henne omedelbart till Lurvfina. Tur att vi var på “L” i alfabetet. En liten c:a 8 veckor gammal hona som har sååååå stooooora ögon och som är lite fräsig eller rädd snarare. det är väl inte så konstigt allt nytt och alla andra katter som vill kolla läget och busa lite. Här är iallafall lilla Lurvfina.

SONY DSC

När jag kom från katthemmet så var det en liten lunch på Kinnekullegården som gällde. När denna intagits så åkte jag hem, svidade om och satte mej på hojen. Drog en sväng till staden och var in på Elgiganten och kollade vad för skrivare som Eva behöver. Ska kolla runt med lite priser för jag tror det blir en laserskrivare, det är nog mest ekonomi i detta.

Nu är det en god bok som gäller “Vårlik” av Mons Kallentoft. Ha en goder afton.

onsdag, september 28, 2011

Jag är väldigt tacksam

och stolt över att jag har fått förtroendet att sköta Katthemmets hemsida. Kanske bidrar just JAG med att fånga en blivande kattägares intresse med min bild. Det är så underbart att få komma ut till Eva och fotografera dessa underbara varelser som har räddats, på det ena eller andra sättet. De har fått komma in i värmen och de har en stor chans att få ett nytt kärleksfullt hem.

Idag var jag där och vad finner jag, jo en liten Kaka, en dröm, lilla Kakan von Jo-så-fin, den ljuvligaste varelse sitter där och tittar på mej. Spottig och fräsig är hon fortfarande, denna lilla hittekatt. jag blir så ödmjuk, ja jag blir ödmjuk, inför dessa små fina pälsbollar som blivit övergivna.

Titta på den här lilla Snutteruskan, hur kan en sådan bli ratad.

SONY DSC

Tur att jag redan har tre ljuvliga pälsbollar annars så hade hon hamnat i min ficka.

Ofta när jag kommer ut till katthemmet så är jag kanske lite stressad och har värk och så vidare. Så sätter jag mej ner och blir anfallen av en hel hoper med fina missar, kan man må annat än bra då. En, två, tre katter i knät som spinner. En hel hög som vill busa, kolla på kameran, krypa bakom skynket som jag brukar sätta upp för att få en lugn bakgrund. Det busas och klättras och jag blir bara så lugn. De rycker i axelremmen till kameran, kryper in i linsen, när jag ligger på golvet då jag försöker få en hyfsad kameravinkel på nån rädd stackare som sitter i ett hörn.

Jag bara älskar dessa små och stora fyrbenta pälsklädda liv.

Jag beundrar Eva och hennes medhjälpare som sliter med städning av kattburar och tvättning av filtar, klösbrädor, toalådor och allt som finns hos en katt. De kämpar för att få in pengar till veterinärkostnader, mat, sand, mediciner, leksaker och renovering av byggnader. Nu är ju kattungehuset uppe, tak och väggar, nu är det bara resten kvar och sånt kostar, det kostar massor.

Har du en slant över så tänk på katthemmet, minsta lilla krona är välkommen, PG: 157 9999-2.

Tack Eva för att jag får hjälpa till med vad jag kan!

Sen att du är skyldig till att jag hittade Lurvas von Örontofs, han utan hjärnceller och bromsar, det är en helt annan sak.

tisdag, september 27, 2011

De lyckades

till slut med att få upp liften till plan två. De kom 07.00 i morse och när jag åkte 45 minuter senare så var den inte uppe än. De hade nog haft det väldigt besvärligt. Min största oro var att slänten skulle "kalva" och att det skulle välta och kanske någon kom till skada. men som sagt de lyckades och nu har de tagit spännband och dragit undan Magnolian så den inte är i vägen.

SONY DSC

Nu åker målar'n upp och ner fram och tillbaka skrapar och står i. Nu hör jag att han plastar över fönstren, så tydligen ska han börja med att klena på rödfärg. Tänk om de blev färdiga idag. Han är en jäkel på att måla så vem vet.

Ringde min Vårdcentral idag, behöver mer värktabletter, min högra axel och arm samt nacken värker så pass in i glödheta #&)%#!!%&.

En stor eloge till den vänliga människa jag pratade med. Hon fixar nya recept omgående så i morgon finns det att avhämta. Underbara människa. Tyckte kanske att jag skulle ta och kolla upp det här ordentligt, men jag är som jag är och det går så länge det går, det finns alltid sådana som har det värre och jag vill inte ta upp dyrbar tid för läkaren som ändå bara vill spruta cortison. Vill inte!!!! Får väl kanske eventuellt ta en tur snart iallafall kanske en röntgen eller en remiss till ortopeden igen, för ska det fortsätta så här så blir jag nog "tokig", mer tokig än jag redan är :)))

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt, har varit och arbetat på förmiddagen och känner mej lite "låst" och iakttagen när jag "sitter och latar mej" och gubbarna sliter utanför. Å andra sidan får de betalt för att slita så jag kan ju faktiskt med gott samvete bara lata mej. Det får väl bli en bok och den obligatoriska kissekatten (Snutteruskan) i knät.

Ha en god eftermiddag.

måndag, september 26, 2011

Nu är det bara den norra

gaveln kvar för målarkluddarna att färdigställa. Vi har som sagt en firma här som rödfärgar huset, och bu är de tre lätta sidorna avklarade. I morgon så ska de ta sig an den norra gaveln. Vi har ju tre-etage-byggs tomt med trappor och stenmurar och stenar och ännu mera sten. Huset ligger på våning två kan man säga. Det är ganska högt och på norrsidan är det dessutom en källartrappa också. Jävligt svårt att bygga en ställning där, med andra ord omöjligt. Hur ska de då lösa detta på smidigaste sätt. Jo för att slippa klänga på stegar så ska de ta hit en skylift. nu får vi hoppas det går vägen, för den ska ju upp på plan två som sagt.

För några år sedan så byggde vi "ramper" så att vi slipper lyfta gräsklipparen eller köra med skottkärror i trappor. Den rampen som de ska ha upp skyliften på i morgon är 140 cm bred och liften är 130 cm, helt OK, men  rampen består endast av jord med några liggande stenar i kanten. Det är ju även ganska surt i backen så. kommer denna att stå pall för trycket eller kommer den ge vika vilket kan resultera i en vältande skylift. Ger den vika så välter det iallafall bort från huset vilket är en tröst. Vi får se i morgon.

Helgen ägnades åt att bevista ett mycket trevligt barndop. Olles son med sambo hade dop för lilla Emma. En annorlunda men mycket trevlig tillställning. Jag hamnade i köket med diskmaskinen som sällskap tillsammans med mormodern Charlotte. Charlotte och hennes tvillingsyster är dessutom gamla kamrater till mej från förr. Det finns ju mycket att prata om då.

Visade sej att jag och Skatan från Tidaholm, Annelie Bergman, och jag nästan är släkt med varandra nu. Det var en trevligt upptäckt. Hahahaha, Världen är bra liten iallafall.

Katthemmets almanacka går nu att förbeställa även julkorten finns att beställa hos Eva

2011_09_26_1

Ha en bra kväll!

tisdag, september 20, 2011

Är det samma katt?

Satt och kollade på alla bilderna på katthemmets hemsida och långt ner på “vi har flyttat i år” hittade jag Lurvas von Örontofs. Blev lite våt i ögat när jag tänker på hur han såg ut när jag träffade honom första gången. Rädd, skygg, tufsig och stank pyton. Så här såg han ut då.

SONY DSC

Idag eller för några månader sedan såg han ser han ut så här

SONY DSC

En cool katt pälsen glänser och han är bara såååå grann. Brodern gillar det här katten, han kan roa en hel församlig med sitt bus.

Han tycker om att agera nackvärmare åt matte också

Jättegött att ligga på rygg bakom mattes nacke när hon sitter och knackar på datorn. Inte bryr han sej om att jag har ont eller också är det dä han gör.

Idag kom pappa, Marita och Ove farandes och hela familjen var upp till Kinnekullegården för att äta lunch. Kaffet tog vi hemma på Skagen för Olle skulle iväg till arbetet. Di gamle fick med sig lite frukt och Ove fick några gamla mattor som jag inte använder som skulle läggas i på det färgfläckade golvet i MC-lokalen.

När de farit hemöver for jag in till staden, hittade nämligen billigt fotopapper igår, som jag köpte och testade, det visade sej att det var riktigt bra, så jag for in och köpte ett antal förpackningar extra. Det är bra att ha till skyltarna till katthemmet.

Jag satt och kollade igenom lite mer bilder och hittade denna stilstudie på kamrat Christian, konstnä’n, när han sitter och målar på bygatan.

 

Han är som han är!

I morgon så blir det ett besök hos min bästaste broder, ska tanka ur hans dator och se om det går att få lite fart på den. Ett besök hos Eva efter det för avlämning av lite nya skyltar och bilder på de senaste missarna. Får hitta på något på dagarna nu, för idag kom målar’n med hakställningen. Nu ska huset få sig en omgång så det blir snyggt inför vintern. Torsdag får jag väl komma på nåt annat å göra. Fredag ska ju vädret bli bättre så då kanske det kan bli en hojtur.

Ha det bra kamrater!

fredag, september 16, 2011

Blomsterkatt eller trase

Lurvas gillar att vara med och pyssla i trädgården! Att slänga sig pladask bland blommor och blader är skönt, att det sen finns kattmynta i blomsterlådorna är också ett plus. Visst passar jag bra här bland det gröna. Tyvärr hinns det inte att hämta bästa kameran utan det blev mobilen som fick stå till tjänst.

2011_09_16_2

När matte sen äntligen pallrar sej in och sätter sej tillrättes i fåtöljen, ja då är det gott att lägga sig på armen och bli gosad. Han blir som en trasdocka, totalt lealös, undrar om det är ragdoll i honom. Svår att ta kort med mobilen och endast en hand ledig.

2011_09_16_1

Blir ju inte världsbästa skärpan med mobil men det är ändå ett minne att spara.

Nu blir det Kinnekullepudding och sallad och hemmagjorda dressingen, till lunch/middag, bara maken kunde pallra sig hem.

Ha en braig eftermiddag och helg.

torsdag, september 15, 2011

Måste dela av mej av en historia

Var in till granntanten Ann-Britt, igår och även hon har en lite kisse som heter Marco. Hon berättade att härom kvällen/natten så hade hennes Marco kommit upp i sängen och buttat, trajat, jamat och morrat. Han höll på och han höll på och han gav sej inte.

Ann-Britt tänder få  lampan för att kolla hur det stod till med katten, då sätter sig Marco intill henne och blänger mot dörren. Vad sitter då i dörröppningen, jo en svartvit, långhårig, hjärncellssaknande Lurvas. Han är ju polare med Marco, så han hade följt efter honom genom kattlucka i källardörren, och upp till andra våningen, vilket Marco egentligen inte gillade, han ville väl att matte skulle köra  iväg honom.

Så gjorde även våran gamla katt, Sigge, hav var ofta inne hos A-B, när hon gick ut på kvällarna för att stänga grinden, så smet han in och gömde sig. Under filten i bäddsoffan i TV-rummet eller bakom soffan i rummet på BV. Ofta när A-B kom ner på morgonen så låg hennes gamla katt, Ludde, och Sigge i var sin fåtölj. De var riktiga polare de tvås, så de har nog lajbans vid regnbågsbron.

A-B var ju ute och åkte en del, så vi var kattvakter. Då kan jag tala om att det gosades inne hos henne. Hon hann inte köra från gården med bilen förrän Sigge kutade in till Kudde. Så hade dom mysigt. Det ingick i Sigges morgonpromenad att kolla kattluckan hos grannen, var den öppen så snabbt in och lägga sig på den varma ackumulatortanken i källaren. Det är varmare i hennes källare än det är i vår. Där låg han på pannan och kramade skorstenen. Vi eldar inte så hårt :)

Sen är jag väldigt glad idag för Slumpen har hittats efter att ha varit saknad i flera dagar.

onsdag, september 14, 2011

Nu har jag slarvat länge.

Förfärligt vad jag slarvar med uppdateringarna här då. En sammanfattning följer.

Fredag var jag med grejer till Eva inför öppet hus lördagen och lördagen tillbringades då på katthemmet. Mycket folk kom och en katt hämtades och sex katter blev bokade (varav två avbokades) försäljning /gåvor drygt 6600:-. Söndagen ägnade jag mej åt att att vila. Maken hade jobbat jävlapasset på lördagen och vi var rätt slut bägge två. Vi tog oss så småningom  till Mariestad för att storhandla, vilket jag hatar. Därefter åkte vi till Axvall, där hälsade vi på de hårde MC-grabbarna i deras nya lokal som de håller på att piffa upp med färg.

Måndagen jobbade jag på Vandrarhemmet det hade ju nästan varit knölfullt så det var en del att gå igenom. Fixade lite i trädgården när jag kom hem. Sen var det rast och vila.

Tisdagen stylade jag hemmet. Tog bort lite sådana däringa dammråttor som gärna samlas lite varstans. Även lite rester av "äkta" vara också. Lurvas hade släpat in och hade haft kalas under natten.

Idag var jag till tryckeriet i Skara och lämnade in USB-minnet med bilderna till almanackan. Var och inhandlade lite nya grönsaker till köksfönstret också. Mötte upp broder för avlämning av diverse porslin som de ville ha till MC-lokalen. Där mötte pappsen med sambo upp för att avlämna diverse gods som skulle till katthemmet, så det blev en liten familjesammankomst så där mitt i veckan. Vi gick och käkade lunch tillsammans i Axvall.

Sedan var det fax att styra näsan mot katthemmet för att fota de sista av de fina katterna som kom i samband med ett polisomhändertagande. De var skraja de små liven för kameran, men vi lyckades få hyfsade bilder på de sju som planeringen gällde. De ligger nu ute på hemsidan. Julkorten kom i fån Vistaprint i måndags, de var naturligtvis med ut till Eva. Nu kan hon "sälja så möe ho orkar". De finns även ute på hemsidan och går att beställa.'

Nu orkar jag inte mer idag och ska snart intaga horisontalläget i lopplådan. I morgon ska bilen på årsservice i Falkäping. Vad ska jag hitta på mednas jag väntar på denna.

måndag, september 05, 2011

Va jag håller på…..

Nu har jag tillverka 11 nya kattskyltar till Katthemmet, det är ju öppet hus på lördag hos Eva så lite nytt kunde vara kul. Sitter och pillar med Photoshop jag tycker det är så hemskans kul att hålla med detta. Har njutit av alla fina katter som jag fotat under året och tänker på hur många som fått en ny start i nya hem tack vare Eva & co.

I lördags var vi ute och hojade en tur, maken, Rolle och Anita och jag, var så underbart väder så det var bara att passa på att njuta. Söndag morgon for jag till Tidans Loppis för att kolla lite. Mest var det väl för att hälsa på Eva förstås. Maken jobbade helvetespasset 07.00-22.00 så jag tyckte att jag skulle göra nåt. När jag kom hem så svidade jag om till skinnkläder och tog en tur med triken = njutbart. Nu när luften är "högre" så spinner maskinen så gött. Inget tjafs där inte, bara att gasa.

Idag har jag varit ledig och "skam till sägandes" så sov jag till 12.00 då väckte maken mej och sa att det var matdax innan han åkte till jobbet. Därefter så blev det Photoshop i flera timmar. Tur att jag har detta att göra när jag inte behövs nere på Falkängen, vilket jag gör i morgon, behövs alltså. Ska jobba tisdag till torsdag nu. Det är skönt.

Lurvas är ju med i en tävling där det går att rösta varje dag fram till den 30 september, han har tappat placeringar från 11 till 20 och nu är det 27 plats han ligger på. Ni får gärna rösta på den hjärncellslösa katten Lurvas von Örontofs, han blir glad för varendaste röst han får. Klicka här  för att komma till röstningssidan. Bilden är väl ingen höjdare men det är typiskt Lurvas och matte bara väntar på att han ska dratta över ände och få sig ett litet dopp.

Ha det gott kamrater!

torsdag, september 01, 2011

Jag drar mej och drar mej….

… för att göra ominstallation av min stora dator. Den är efter rensning något bättre men den kanske behöver en rejäl "genomgång"

Vill vänta lite till så det får rulla på så länge. Almanackan och julkorten är klara och ligger på USB-sticka, Julkorten bör nog komma från tryck i nästa vecka.

Nu  har ju kaffestugan stängt för säsongen så det blir inte så mycket jobb, men några timmar varannan dag blir det iallafall. I morgon är det frukost kl 07.00 och lite städ, så det är lite mer lagom.

Idag har jag varit när Eva och fotat igen. Det blev tre som fastnade på korten idag och i morgon ska jag redigera bilderna och uppdatera igen.

Har pysslat lite i trädgården, rabatterna har fått ett lager med barkmull på sig så nu är det så fint så fint.

Har nu även det senaste läst ut alla 8 böckerna av Jo Nesbö, de som handlar om den alkoholiserade kriminalaren Harry Hole i Oslo. Dessa rekommenderar jag varmt, de är så jäkla bra, så man gör inget annat än å läser :). Önskar de vore "olästa" så jag hade något att sätta ögonen i nu i höst, Finns mycket andra olästa böcker som ligger i hyllorna men jag måste nog smälta Harry lite till. Svårt att börja på nåt nytt nä det senaste lästa var så jägarns bra.

Nu blir det en varm dusch och morgon flåt kvällsrocken en köpp te och kanske ett korsord eller nåt annat kul.

Må bra tills nästa gång.