måndag, september 26, 2011

Nu är det bara den norra

gaveln kvar för målarkluddarna att färdigställa. Vi har som sagt en firma här som rödfärgar huset, och bu är de tre lätta sidorna avklarade. I morgon så ska de ta sig an den norra gaveln. Vi har ju tre-etage-byggs tomt med trappor och stenmurar och stenar och ännu mera sten. Huset ligger på våning två kan man säga. Det är ganska högt och på norrsidan är det dessutom en källartrappa också. Jävligt svårt att bygga en ställning där, med andra ord omöjligt. Hur ska de då lösa detta på smidigaste sätt. Jo för att slippa klänga på stegar så ska de ta hit en skylift. nu får vi hoppas det går vägen, för den ska ju upp på plan två som sagt.

För några år sedan så byggde vi "ramper" så att vi slipper lyfta gräsklipparen eller köra med skottkärror i trappor. Den rampen som de ska ha upp skyliften på i morgon är 140 cm bred och liften är 130 cm, helt OK, men  rampen består endast av jord med några liggande stenar i kanten. Det är ju även ganska surt i backen så. kommer denna att stå pall för trycket eller kommer den ge vika vilket kan resultera i en vältande skylift. Ger den vika så välter det iallafall bort från huset vilket är en tröst. Vi får se i morgon.

Helgen ägnades åt att bevista ett mycket trevligt barndop. Olles son med sambo hade dop för lilla Emma. En annorlunda men mycket trevlig tillställning. Jag hamnade i köket med diskmaskinen som sällskap tillsammans med mormodern Charlotte. Charlotte och hennes tvillingsyster är dessutom gamla kamrater till mej från förr. Det finns ju mycket att prata om då.

Visade sej att jag och Skatan från Tidaholm, Annelie Bergman, och jag nästan är släkt med varandra nu. Det var en trevligt upptäckt. Hahahaha, Världen är bra liten iallafall.

Katthemmets almanacka går nu att förbeställa även julkorten finns att beställa hos Eva

2011_09_26_1

Ha en bra kväll!

Inga kommentarer: