torsdag, september 15, 2011

Måste dela av mej av en historia

Var in till granntanten Ann-Britt, igår och även hon har en lite kisse som heter Marco. Hon berättade att härom kvällen/natten så hade hennes Marco kommit upp i sängen och buttat, trajat, jamat och morrat. Han höll på och han höll på och han gav sej inte.

Ann-Britt tänder få  lampan för att kolla hur det stod till med katten, då sätter sig Marco intill henne och blänger mot dörren. Vad sitter då i dörröppningen, jo en svartvit, långhårig, hjärncellssaknande Lurvas. Han är ju polare med Marco, så han hade följt efter honom genom kattlucka i källardörren, och upp till andra våningen, vilket Marco egentligen inte gillade, han ville väl att matte skulle köra  iväg honom.

Så gjorde även våran gamla katt, Sigge, hav var ofta inne hos A-B, när hon gick ut på kvällarna för att stänga grinden, så smet han in och gömde sig. Under filten i bäddsoffan i TV-rummet eller bakom soffan i rummet på BV. Ofta när A-B kom ner på morgonen så låg hennes gamla katt, Ludde, och Sigge i var sin fåtölj. De var riktiga polare de tvås, så de har nog lajbans vid regnbågsbron.

A-B var ju ute och åkte en del, så vi var kattvakter. Då kan jag tala om att det gosades inne hos henne. Hon hann inte köra från gården med bilen förrän Sigge kutade in till Kudde. Så hade dom mysigt. Det ingick i Sigges morgonpromenad att kolla kattluckan hos grannen, var den öppen så snabbt in och lägga sig på den varma ackumulatortanken i källaren. Det är varmare i hennes källare än det är i vår. Där låg han på pannan och kramade skorstenen. Vi eldar inte så hårt :)

Sen är jag väldigt glad idag för Slumpen har hittats efter att ha varit saknad i flera dagar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig historia. Håller på att garva ihjäl mig när jag ser Lurvas sitta där och glo

Anonym sa...

Hahahaha, ja där gick han tydligen över gränsen men väldigt fint gjort av kompisen att inte själv avvisa honom, rar hostoria!

Tottes matte (ja Mini, stina, Buster och Lisas också)

vimsan sa...

Hahahaha, jag kan nästan se lille Lurvas min då han kollar in genom dörrhålet! Gud va härligt! Nog är de här lite tröga hjärncelllsfattiga djuren UNDERBARA!
Kram Jam o Spinn

Max och Måns sa...

Jamars smart att dela hus så där!
Fast vi skulle nog inte våga att tassa in där Sigge bodde. ;-)
Nosbuff

Skat-Ann sa...

Ja grannen skrattade gott kan jag lova,tur att hon älskar katter. Å andra sidan om hon inte gjort detta så hade det inte funnits någon lite kattlucka att smita in i.