onsdag, september 29, 2010

Vad är det som händer

Ja sen jag senast skrev så har pappsen blivit inlagd på Kärnsjukhuset igen. Hjärtat krånglar eller kärlkrampen  rättare sagt kanske. Han har gjort arbetsprov igår och detta var OK. Så just nu skulle jag tro att han genomgår en kranskärlsröntgen igen. Stackars lilla pappsen.

En sådan här sensommar vill jag ALDRIG uppleva igen. Har bara hänt för mycket.

Snöret Vilja saknar jag fortfarande och kommer nog att göra så under lång tid, tänk att man fäster sig så fort vid ett litet snöre med fyra tassar och ett “tyck synd om mej” jam…… Fanns en fördel med att Snuttis inte kom in under den tiden Vilja var här, det släpades inte in några möss!!!! Inatt har det varit slakt av två under sängen…….. Men så mattiga/hussiga de har blivit. Helt oroligt.

På måndagseftermiddag kom Carl&Flora (Christian och Lotta) och rensade i träden hemma, alla päron och äpplen som gick att skaka ner tog de hand om. Det är jättebra för då slipper vi köra ut all frukt i skogen. Så nu behövs den inte plockas upp innan gräsklippningen.

Skulle väl egentligen sätta mej på hojen, ut och gasa lite nu när det är så fint väder, men jag är lite trött och mör. Vi har nämligen börjat med fönsterputs på jobbet. Detta är inte något lättvindigt jobb. Det är jättegamla fönster, kitt och färg lossnar och det är innanfönster som ska plockas ut, putsas och skruvas tillbaka. Pust….. Sen är det ju inte så att det är 10 stycken utan det är …. jag jag vill inte ens räkna.

Här är i alla fall en som är ute och hojar med sällskap. En liten kul video. Klicka och kolla Katt på hoj.

Hur som helst, ha en bra eftermiddag och kväll!

söndag, september 26, 2010

Det läker väl

broken_heart2_thumb

Det är ju tomt, fruktansvärt tomt, men glädjen i att se Smulan och Snuttis komma in frivilligt för att äta och dessutom lägga sig i knät och gosa är, så underbar.

Smulan gillade läget omgående. Snuttis fick bäras in och hållas fast med milt tvång för att kunna gosas med. Hon ville inte erkänna att det egentligen var riktigt gött. Efter att vi varit i Skövde och hälsat på i går eftermiddag, så kom hon in frivilligt. När jag sedan tog fram burken med kattmynta och en laserpekare…… Då var allt bra igen. Hon har demonstrativ vänt ryggen åt mej när jag klappat henne när hon legat på trappan.

Hon busade länge, och det är längesen hon busade, hon har liksom växt ifrån detta, det är inte hennes stil, hon är ju en cool katt :)

När det sedan blev sovdax så slog det i kattluckan, och vem kommer upp och ska sova hos matte, jo Snuttis……. Underbara lilla Klump, Snutteruskan!

Ska höra med Helen i veckan nu hur det går för Vilja. Håll tummarna!!!!

fredag, september 24, 2010

Vi har nog, trots allt….

….fattat rätt beslut, vad gäller Vilja. Nu tycker ni nog att jag är “dum i huvudet”, men efter att ha pratat med en god vän, som i sin tur “kan prata” med djur, så förstår jag att beslutet var rätt.

Hon hade känt av gammelkatterna igår och de tyckte inte om nykomlingen, för hon tog för stor plats, det finns inte plats för en till. Dessutom var hon så mörk i färgerna (troligtvis så uppfattade de inte hennes ögon). Det var dessutom något som inte stämde med matplatserna längre, Vilja åt ju ur alla matskålar. Smulan kunde tänka sig att accepterat den lilla, men Snuttis, aldrig. Hon har det för bra för att bli störd av en liten unge.

Det här med att prata mej djur, fnyste jag åt förr, men inte nu längre. Smulan vart ju konstig och rädd helt plötsligt en dag när hon var mindre. Så fort det kom någon som stannade på parkeringen så stack hon. Jag sa att det har nog varit någon här som inte varit snäll. Kontaktade en “djurpratare” och mycket riktigt, hon hade blivit sparkad av en som varit på besök när vi inte varit hemma, dessutom hade han skinnställ. Klassa mej gärna som en knäppis men jag tror på sådana här saker mer och mer.

Nu har jag dessutom  fått rapport från Viljas nya matte att hon nosar runt i huset, hon lägger sig i fönstret när barnen blir för närgångna, och hon hade krupit upp till matte när barnen sov middag. Det låter tryggt. Hon hade ätit och varit på lådan. Så hoppas hoppas att det går bra.

Men hon fattas oss!!!! Bustrollet, Snöret, Hjärtat Vilda Vilja och all vad hon nu fick heta när hon var här.

Ett fruktansvärt beslut….

fick vi ta i morse. Vi är tvingade att flytta på Vilja. Smulan kom och var dyngsur, hade inte varit inne och ätit på ett par dygn. Snuttis har heller inte varit inne och ätit. Hon ligger bara ute och är jättesur, vänder demonstrativt ryggen till mej, vill inte prata med mej! Vi vill definitivt inte riskera att de ger sig iväg till någon annan.

Det var bara att fatta det beslutet att Vilja kan inte vara kvar. Kollade med Eva. Var det OK att min arbetskamrat fick ta över henne? Fick klartecken från Eva, så det bar iväg till Österäng med lilla gumman med tillbehör. Detta var inget kul kan jag säga, men det var ett val. Kan inte låta våra andra katter lida för att en ny skulle vara här. Smulan och Snuttis är trots allt de som går först. Det  känns faktiskt för jävligt och jag bara gråter för att det blev så här. Som vi längtat efter lilla Vilja!!!!!!!!!! Så gosig som hon har varit mot oss och så lekfull och busig. Den damen vet var skåpet ska stå.

Hoppas hon nu får det riktigt bra i sitt nya hem, om inte så måste Helen höra av sig till mej för då får vi försöka lösa detta på nåt annat sätt. Vilja ska ha det bra!!!!!!! Hennes liv började med ett helvete.

Fy fasen vilken dag, den vill jag inte ha tillbaka!!!!

torsdag, september 23, 2010

Bilservice

i Falköping var det idag. Var där strax efter nio och lämnade Kian. Fick en lånebil och åkte ut till Rolle och Anita. Träffade lille Harley. Det går bättre hos dem än hos oss, de har också två honkatter innan, men det är bara lite fräs där.

Hämtade bilden strax efter tolv, 3200 spänn fattigare, hualigen. De hade desinficerat filtren i AC-systemet, för det luktade “sur disktrasa” när jag startade. Jävlar vad det luktade. Jag blev faktisk jävligt dålig. Ove och KP mötte mej utanför Skoglunds, sen for vi och åt. Jag skakade hela jag. Fick väl lite andrum under tiden vi käkade, men sen skulle jag hem också. Väl hemma däckade jag, sprängande skallevärk och svidande ögon. Undrar vad det var för gift i detta medel.

I kattlägret är det inte bättre det är numera Smulan Morr, Snuttis Fräs och Vilja Räser här. Den lilla far som en skållad iller över hela huset och hela tiden piper (pratar väl) hon.

I natt bar jag in Smulan så hon fick mat sen stannade hon kvar inne. Vilja är ju instängd i sovrummet. Snuttis ligger i källaren, så där har jag ställt ner mat så hon åtmiståne  får nåt annat än möss till livs. Bar in henne förut, men så fort hon får syn på Vilja, ut igen. Ja, ja det lugnar sig kanske.

Nu är det snart dax för horisontalläge, blev helt plötsligt väldigt matt:)

onsdag, september 22, 2010

Pip-Lisa

heter hon numera. Hon piper  å piper efter oss, hon går “fot” som en hund inne och hon skrämmer slag på Smulan och Snuttis.

Busas hela tiden

2010_09_22_1

Sen är det mer av samma vara

2010_09_22_2

Men det går faktiskt att ligga still också, men inte länge

2010_09_22_3

Men jag blir ju såååååååå trött av allt busande.

Jag har varit ute ganska mycket idag, när jag kommer in så har hon gått upp till sovrummet och lagt sig i bokhyllan, känner sig väl trygg där inne.

Tvättade bilen i morse vilket var en anstängning, ont som fan,  har sedan “höstat” lite i trädgården, kastat alla vissnade sommarblommor, börjar förbereda lite inför kommande inflyttning av alla frostkänsliga växter. Får ta det lugnt med kröppaskrället känner jag

På kvällskvisten var vi uppe i Korsgården och kollade deras förberedelser inför Ljus och Eld som går av stapeln på kullen i helgen. det kommer att bli jättemysigt där, kolbullar serveras i kolmörkret, levande musik, Skogsfolket säljer hantverk, Carl&Flora säljer marmelader, sylter och saft. Drakfältets keramik är på plats och någon mer som håller på med medeltidssaker. En spännande blandning!

I morgon är det servicedax av Kian. Under tiden fördrivs ett par timmar hos Rolle och Anita. Ska även möta broder Ove  och kamrat KP i Falköping. Ove har med sig en kasse  kantareller, så jag vet vad jag får göra när jag kommer hem… Just det, rensa svamp.

Må så gott!!!

tisdag, september 21, 2010

Det finns ingen

… on/off knapp på Vilja!!!! Hon busar å busar å busar, jamar eller väser snarare, hon kan inte jama, sen kastar hon sej på rygg i knät. Sen tar vi rond två och börjar om. Dessutom så ska hon helst ligga på tangentbordet när jag har datorn i knät.

De andra två, kommer in och äter, tycker Vilja är jätteäcklig morrar lite och går ut. Smulan kanske ligger inne om natten. Snuttis ligger definitivt inte inne om natten. Hoppas att de snart, snart kan samsas. Tycker det är trist när inte alla kan vara på samma plats, saknar tjockisen Snuttis i knät.

I dag var jag till Skövde och kollade, nu har Pappsen och Marita definitivt flyttat in till Skövde. Flyttbilden var och hämtade alla möblerna som vi inte har tagit tidigare. Så nu är det tomt på landet. Efter att Olle kom från jobbet så åkte vi en sväng till Ove och hjälpte honom med en lite ommöblering och fick lite fika. Pratade lite strunt en stund också.

Morgondagen ska ägnas åt en biltvätt, ska in på service på torsdag, och ev. en hojtur för vädret ska tydligen bli bra. Övrig tid får väl ägnas åt buskatten Vilja…..

Ha det så gott!

söndag, september 19, 2010

Hur ska det gå?????

Vilja har tagit över här i huset, de andra damerna ligger ute, vill inte vara inne med den nya individen. Dessutom gick kattluckan i “baklås” inatt så Snuttis kunde inte komma in. Då som nu vart hon skitsur, så hon ligger på altanen och vresar.

Våran nya katt kan inte jama, hon låter som hesa fredrik, det bara väser i gapet på henne. Låter så roligt, men det hörs knappt. Inte bra ifall hon skulle råka bli instängd.

Leker gör hon, hon “vet inte till sig” bland alla EGNA leksaker. Hon stutsar från den ena till den andra. Mattan är också go, att kloa i. Hos Eva hade hon ingen matta på golvet av förklarliga skäl. Hon älskar att dra sig fram och tillbaka på den vid spisen. I natt sov jag i min reclessfåtölj, Vilja sov på min axel. Där låg vi hela natten.

Hon gillar datorn också som framgår av bilderna. Den får jag inte använda, jag ska ägna mej åt henne.

 2010_09_19_5

2010_09_19_6

 

2010_09_19_3  2010_09_19_2 2010_09_19_1

2010_09_19_4

Får väl ägna mej åt lite bus igen då.

Nu måste snart våra andra katter komma in och STANNA inne…  De kommer in och äter, men sen, ja sen ska de ut igen…..

lördag, september 18, 2010

Mycke frääääs

blev det när vi kom hem med Vilja, men det var Vilja som fräste värst. Då gick de andra ut och var skitsura. Snuttis har varit inne en vända men ville ut igen. Fräs och morr från bägge sidor, detta ska förhoppningsvis lägga sig och det blir lugnt i flocken. Vilja har utforskat en del men är lite försiktig av sig och så ska det ju vara. Ett nytt ställe och det är såååå stort mot där hon varit tidigare i endast ett rum med sin familj, mamma Sara och broder Harley.

Här har jag precis kommit hem

2010_09_18_1

Här ska klätterträdet utforskas

2010_09_18_6

Så lång jag kan bli

 2010_09_18_5

En av blommorna undersöks

2010_09_18_4

Braskaminen

2010_09_18_3

Nästa fönster

2010_09_18_2 

Å nu är jag såååå trött

2010_09_18_7 

Återkommer med nya rapporter och bushistorier när jag blir lite varmare i pälsen.

fredag, september 17, 2010

I morgon………

…. ska vi hämta våra efterlängtade kattunge, Vilja. Som har överlevt tre veckors instängning tillsammans med sin mamma Sara och broder Harley, utan mat och vatten. Vilken underbar livsgnista mamma Sara hade som tog hand om sina ungar trots dessa svåra förhållanden. Tack Annelie för att du räddade denna underbara kattfamilj. Tack Eva för att du fortsatte kampen med kattfamiljen och alla andra katter som både du och alla andra räddar. Tack också för det förtroende du ger oss, att ta hand om en sådan underbar liten kattunge. Söt som socker är hon.

Nu ska vi få en buskatt till oss i morgon. Undrar om vi har några blommor och gardiner kvar i fönstren på söndag. Tapeterna kanske hänger i sjok efter att lillan försökt att klättra i dessa. Smulan och Snuttis kanske är hjärtligt frustrerade över det lilla yrväder som kommer och stör deras lugna tillvaro här på Skagen.

Vi kommer att slita vårt hår över alla upptåg den lilla ställer till med, men vad gör det.

En katt har fått ett hem hon några som kommer att älska denna lilla Vilja villkorslöst. Hon kommer att få mat, värme, omvårdnad och kärlek av två kattälskande tvåbenta slavar. Hennes Vilja är vår lag. Som vi längtar tills i morgon så vi kan åka och hämta det lilla livet.

Lilla älskade bustroll. Vilja den förskräckliga!!!! Nu kanske Roger kan få sova sött på andra sidan väggen i Stenum, när åtminstone en av huliganerna försvinner i morgon, men tyvärr så kommer det nya, många nya hemlösa kattungar.

Jag återkommer garanterat med rapporter och om kommande upptåg.

Idag har jag och broder hjälpt pappsen och Marita med diverse saker i staden. Kört lite lådor och sådant så de har att plocka med i helgen. Nu kommer de att sova första natten i nya lägenheten i natt. Hoppas de kommer att trivas i Skövde.

onsdag, september 15, 2010

Vilja, våran nya pisse

På FB ligger det nya bilder på vår katt, snodde helt enkelt två och visar nu lilla Vilja här

2010_09_15_1

Å här är Rolle och Anitas lille Harley

2010_09_15_2

Så underbart söta MEN BUSIGA!!!

tisdag, september 14, 2010

Nerbäddad

Lycka är att vara nerbäddad i sängen hos matte!!!2010_09_14_1

Detta är riktigt myspysigt. det är bäst att passa på för på lördag kommer vilddjuret Vilja hem. Det ska bli riktigt mysigt, då blir det spärr på luckan enkelriktat, går endast att komma in.

Jobbade på förmiddagen idag, åkte “följe” med maken in till staden, då han började jobba klockan 14.00 så vi åt lunch tillsammans med Martina. Därefter en sväng till ÖB och handlade lite blötmat till katterna. Lite leksaker till Vilja blev det också.

För övrigt händer det inte så mycket, är fortfarande förkyld och rosslig plus bihåleinflammation. Nu ska tandläkaren besökas den 11:e nästa månad. Får se vad hon tar för beslut. vara eller icke vara (kvar). Har pysslat med att göra nya visitkort till pappa och till broder i kväll. Pappa får ju en ny adress och broder ville ha en ny bild.

<KENOX S630  / Samsung S630> 

Nu är det ledigt några dagar igen, undrar vad jag ska “hitt på”. Kanske åka å besöka kvarnmannen och grevinnan när di kokar marmelader, sylt och saft och annat smått och gott. Det är ju "nattafest" här på kullen den 25 september. Ljus och eld, då är det öppet på Korsgården. Det ska stekas kolbullar i kolmörkret på gården. Carl och Flora har försäljning av diverse delikatesser som tillverkas i kvarnen.

lördag, september 11, 2010

Änglatrumpeten

…. Änglatrumpeten har just nu bara 51 blommor, men det är masssssssorrrrrrr med knopp. Den kommer nog aldrig upp i 156 blommor på en gång som det var härom året. Då var den helt fantastisk.

SONY DSC

Det blir en andra chans för denna lilla rackare som var klok nog att krypa in i en av burfällorna efter det att Snuttis släpat in den lilla musen. Buren ställs på verandaräcket sen får den gå därifrån när den vill :)

SONY DSC

Igår var grannen och jag till IKEA och handlade lite. Jag har aldrig handlat så lite till mej själv, som jag gjorde igår. Då var det mest beställningar som inhandlades. Så dagen idag lördag började med en tur till Karlsgården med en förvaringslåda som ska stå på balkongen- Vi fick mat och Olle hjälpte far med att montera i hop lådan. Karlar likt så lästes inte monteringsanvisningen före så det blev till att montera isär halvvägs :)))))

Dessutom så blev det att lasta Kian full med loppisprylar igen, så hemfärden fick gå via Evas Katthem för avlastning. Naturligtvis hälsades det på hos Vilja och Harley, dessa två lymlar hade inte tid att prata med oss. Det var bara bus. Nu är det bara en vecka kvar tills det att Vilja ska hämtas hem och Harley ska hämtas av Rolle och Anita.

Tandskrället har nu orsakat bihåleinflammation, som orsakar en jävla dålig lukt i näsan när jag andas och en mycket otrevlig smak i munnen. Fi satan, smakar Urrrkkk.

Snart ska jag ner till jobbet en sväng och fixa iväg några gäster så de får lite mat i magen.

Ha en bra lördagsafton!

onsdag, september 08, 2010

Nytt batteri och tandvärk

Förbannelse, en tand som har krånglat i flera års tid KRÅNGLAR ordentligt. När maken kom hem med mitt nya batteri till triken hade jag rejält ont, ända upp i högerögat och det har inte blivit bättre.  Jag som ALDRIG har problem med bissarna, har inte haft ett hål sen jag var 14 år. Men den här jävla kindtanden ska krångla. Tandvärk i två timmar sen är det bra, lös i några dagar, sen sitter den fast. Sen är det bra tills det är dags för samma visa igen, kan dröja fler veckor. Nu vet i fanken om den inte ryker nästa gång jag ska till Skövde!!!

Men jag har ett nytt batteri, ett 30 amp, lite vatare än det gamla men det var 5 mm högre än det gamla och det fick plats precis. det är ett tajt bygge som jag har , inga onödiga utrymmen där inte. Finns inte mycket kvar mellan batteri och startmotor nu. Dessutom så matchar det mina tändkablar, de är gula och hattarna till cellerna var också gula. Får nu kanske skaffa ett gult spännband också att surra fast det med. Idag är det rött.

Undrar om Anders stryper mej nästa gång jag åker till Ulricehamn????

I morgon ska nästan hela anläggningen på jobbet städas igen. Inger och jag börjar tidigt, så kan vi sluta tidigt :)

Ha en bra kväll!

tisdag, september 07, 2010

En oplanerad uppgift

blev det i morse. Broder ringde och frågade om jag kunde komma och hjälpa till med lite lyft hos far och Marita som ska flytta. Pappa ska inte anstränga sig och Marita ska heller inte göra detta. Det blev att kasta sig i bilen och åka till Karlsgården. När vi hade fixat upp grejerna i lägenheten körde vi en sväng till. Ove har stor V8 pickup så den fick lastas med diverse saker.

När detta var gjort så åkte vi till Biltema, jag behövde ett nytt batteri till triken. Kedjan till plånboken som jag förvarar i vänster benficka hade åkt ur fickan under söndagsturen och legat mot batteri och jordning så det hade smält hål i batteriet. (nu slår Anders ihjäl mej) det kunde ha slutat illa, riktigt illa Biltema hade givetvis inget som passade. Fick beställa detta på Mekonomen i staden för avhämtning i morgon.

Jag har letat efter en ny mc-jacka med fransar, men inte hittat någon, den jag har idag är helt underbar, men jävligt tung och dessutom är det en tryckknapp, som håller skärpet, som gör så förbannat ont i ryggslutet, därför har jag gett mej den på att hitta en ny. Detta gjorde jag idag. Maken skulle in med hojen till firman för diverse åtgärder och besiktning så jag skulle hämta honom i staden.

Jag gick i och kollade runt lite och där hängde den. Dessutom så var det 50% på nästan allting. Jag slog till direkt. Så nu har jag en snygg hojjacka utan tryckknappar.

Det fanns mycket hojtillbehör billigt också, men inget som passar min specialbyggda hoj.

Ha en god kväll. I morgon är en ny dag med nya överraskningar!

lördag, september 04, 2010

Pojken med guldbyxorna….

har väl alla hört talas om, men gubben med guldvästen, den har inte alla träffat. Jag träffade honom idag. Han hade massor med godis i sin väst, plockade fram det ena efter det andra. Vem är då denne gubbe, jo Dennis!

2010_09_04_1

Jag började med att arbeta några timmar idag. När jag kom till jobbet fanns det en bunke med kantareller till mej från Lillchefen, kanske han tycker om mej lite trots allt…… När jag vart klar med min del av arbetet, så skulle bror min och jag ut och hoja en sväng. Vi möttes upp i Timmersdala, sen får vi vidare till Tidavads MC. Alltid lika kul att sitta och snacka i solen. Det var en del av folket som åkte hoj dit idag.

2010_09_04_2

Här är det Alf, Dennis Ove, Per, KP och GP som sitter vid bordet och fikar. Det var en bra tur, men det känns att det är höst. Ingen supervärme, men det är så gött att köra när det är höst.

Jag trasslade mej hemåt vid femtiden och nu sitter jag här och filosoferar och skriver om dagens allahanda händelser. I morgon så blir det en tur igen, då är Olle ledig så någonstans ska det åkas. Kanske till den jättestora loppmarknaden i Tidan.

torsdag, september 02, 2010

Ett axplock

av de “tack” jag har fått i samband med utskicken av DVD-skivorna.

- Tack för skivorna, Fantastiskt arbete /Åkersbergarn

- Ser att du fått lägga ner mycket tid och arbete på skivorna, Kul att se alla foton/ Reino & Gerd

- Tack för ett fint arbete med DVD:erna/ Häggis

- Tack för ditt engagemang med bilderna Ann, Jävla bilder och vilket härligt liv / Janne (Boxarn)

- Kul att kolla gamla bilder ett stort och bra jobb du gjort. Detta scannande, tack för det /Wri

- Stort tack till dej och alla som bidragit med sina foton. Detta är en fantastisk dokumentation om MC-livet från 1968 och fram till nu, om Choppers MC och Tidavads MC. Det viktigaste i en MC-förening är människorna och maskinerna, som deltagit och utvecklat föreningen nu och tidigare. /Kära Hälsningar Olle GP Tidavads MC

- Snyggt jobbat, ha det så bra/Ormen

- Tack för skivorna har inte hunnit kolla något än men ska bli en höjdpunkt i kväll/Kaikon

Inte utan att jag blir lite varm inombords när man får returkuvertet på posten!!!

En tur till Götene strax för att ansa peruken!

onsdag, september 01, 2010

Attans förkylning

Nu när jag äntligen är lite ledig, vad händer då, jo jag blir förkyldater, ja förkyld då på rikssvenska. Skit samma, jag har i alla fall röjt i skrubben bakom sovrummet, där bland annat alla julsaker finns. Det blev hela Kian full med saker som kördes till Evas Katthem för att sedan försäljas på loppisen i Tidan.

För övrigt har jag gjort "nada" idag, går mest och nyser å snörvlar. Nu ska jag, trots att klockan inte är mer än 19.52, intaga horisontalläge i lopplådan och hoppas på att jag mår bättre i morgon. Om inte så ska jag ta och hoja lite så kanske den blåser bort. Jag ska hoja även om jag är bättre, bara för att det är så gött ute. Ska fixa till peruken också, den behöver ansas lite. Lina ska sköta om detta i morgon eftermiddag.

God afton och natti natti alla som läser mina otroligt intressanta berättelser om mina dagar allehanda händelser……