söndag, juli 26, 2009

Söndag med hojning och regn

Var ute en sväng till Skara och kollade utställningen i Forbyn idag. Mötte upp Ove och KP. Vi fastnade hos Jocke och kollade hans HD (välkommen i 50+ klubben Jocke).

Vi stannade inte så länge för hungern rev i våra magar. Drog vidare för att äta. Därefter så åkte vi via Skärv-Lerdala-Timmersdala hem och NATURLIGTVIS så ösregnade det mellan Eggby och Remningstorp.

Fan, Trikebyggare Anders, hojen tål inte en vanlig svensk regnskur. Trodde jag skulle få lämna hojen och hämta den när det vart uppehåll, som tur var så slutade det strax och när väl allt vatten som strömmat in i förgasaren var bortbränt så är det helt OK igen. Han mister i Ulricehamn får lösa detta på något vis.

Våran lills Smulan tycker om yoghurt hon älskar yoghurt, särskilt med vaniljsmak som framgår av bilden


Ställde ut burken så hon fick diska, och detta gjorde hon gärna.

En bild på en lilja från trädgården.Nu har även Dahliorna börjat att visa sin fina sida också. Dessutom så är det massor med knopp i Änglatrumpeterna.

Dagens kattcitat En arg kattunge kommer gåendes genom rummet, glödande av raseri - pälsen står på ända. Vad du än gör, så skratta inte åt den. En katt har sin stolthet.

Du äger en hund, men utfodrar en katt.

Sannolikheten för skvaller idag är lika med noll. *L*

3 kommentarer:

Fröken Fialotta Carleman sa...

Godag godag!

Om en hoj inte tål regn får man vara lite klurig och göra som de gör i Asien. Man spänner helt enkelt ett färggrant tält över hojen. Enklast är att skruva fast fyra stag i varje hörn av hojen. Därefter monterar man tälttaket i stagens övre del. Sånt kan göras med vanliga skruvar som kan införskaffas i närmaste järnhandel.

Naturligtvis kan man inte dra på med gasen så värst om man spänt ett tält över hojen. Men vem fan behöver ha bråttom när folk och fä storögda står längs vägen och jublar över teknikens nya fantastiska innovationer i hojbranschen. En icke förkastlig fördel med hojtält är att bågen förblir torr även i det värsta oväder :-)

Dagens lur :-)
Det osar katt, så det ligger nog en hund begraven någonstans.

Skat-Ann sa...

Jag ska framföra nämnda uppfinning till trikebyggare Anders. Jag tror inte han är så intresserad av att bygga nämnda anordning på den av honom, hitintills snygaste hoj han byggt.

Herr Solbränd på andra sidan, han håller med dej i din kommentar. Eller också kan man göra som han tycker, låt hojen stå kvar i garagetk

Trike-Kungen sa...

Vi bygger snygga trikar som passar Er image och dom tål regn. Bra inbytespris!