lördag, juli 30, 2011

Varför har jag inte….

kommit mej för att skiva på en hel vecka. Kan det bero på att jag är trötter.

Hur som helst så jobbade jag söndag, måndag, tisdag, sen skulle jag vara ledig onsdag till fredag. Var så på onsdagen till klockan var 18.00 då vi skulle lyssna på Rockabilly nere på Falkängen. Det var så in i h***vete med folk, så både jag och Inger, som var där och lyssnade, fick rycka in i köket. dessutom så såg chefen så trötter ut så jag befriade henne från frukosten på torsdagen. Fredag var jag i alla fall ledig. Den dagen ägnades åt vila och tillverkning av julkort som vi ska trycka upp och sälja på katthemmet.

Idag var det dax igen då för ett förmiddagspass med 60 frukost och massor med kaffegäster. När jag kom hem var det MAT som gällde, sen dog jag en stund i lopplådan. Då kom grannen och bjöd in oss på grill till kl 19.00. Nu sitter jag och väntar på att Olle ska komma hem, han skjutsar herr och Fru Pappskalle till Skara, de ska nog vidare till Falköping för att för att cruisa. Det är Raggarmötet där idag, var utställning på flygfältet under dagen och sen är det strög som gäller på kvällen.

Hade tänkt ta en sväng till kåken, för jag vet att det är folk där idag, efter att jag slutat jobba, men orken tröt. Får bli en annan gång.

Ha en god lördagsafton kamrater, nu ska jag gå till favogrannen!

lördag, juli 23, 2011

Det är någon utanför.

Idag när vi i godan ro aktiverade soffa respektive fåtölj efter en god middag och vi fallit i en djup paltkoma, så ringer det på dörren. Där stå "lillbrorsan och svägerskan" (pappas sambos son och sonsambo). De var ute en tur på hojen. Micke har i år tagit hojkortet och nu är de ute och njuter av vägens sång och alla goa dofter.

SONY DSC

Igår var maken och jag till Katthemmet, det skulle fotograferas ett helt gäng med missemånsar. Åtta stycken blev förevigade igår. Idag har hemsidan uppdaterats.

På vägen hem så tog vi vägen över Falkängen för jag skulle lämna några papper till Mia. Därefter blev det stopp vid hantverkarna utanför Handlaget. Där satt Handlaget och Sköna Ting och tog sej ett glas rött på fredagskvällen. Maken och jag blev inbjudna. Där satt vi och asgarvade och ljög så vi blev svarta i fejan. Härliga människor. Lasse han skroderade och berättade dumheter så man kiknade. Lasse och Agneta ska följa med till katthemmet nästa gång de är här. Då får de gosa katt så de blir nöjda.

Nästan 2000 spänn hade det kommit in efter "nödropet" på Facebook och på hemsidan. Hoppas det kommer in massor med mer pengar. Katthemmet behöver verkligen ett separat hus nu när det är sådana mängder av småttingar.

Har du en slant till övers för att bistå katthemmet PG 157 9999-2.

torsdag, juli 21, 2011

Kan du avvara en peng till

Katthemmet? PG 157 9999-2

Evas katthem är i akut behov av en friggebod eller en byssja av något slag. Igår och idag har det kommit in 13 katter. Var finns det plats. Eva har klurat ut det denna gången men om det kommer en till i morgon så är det kört. Snart kommer alla övergivna sommarkatter in också. Som lämnas vid sommarstugan, eller packas ner i en kartong och lämnas vid någon rastplats, och får klara sig själva VILKET DE DEFINITIVT INTE GÖR. De går en plågsam död till mötes.

Dessutom ska alla de nya katterna till veterinären i morgon och vaccineras, på tisdag ska 14 kattungar till veterinären och omvaccineras innan de får nya hem. Kostar massor med kosing. Skulle vara väldigt trevligt om det kunde komma in en liten slant från många olika håll.

Satt och räknade på följande

Om alla mina vänner på FB gav ett bidrag på 20 spänn till Evas katthem skulle vi få in 2740:- Om de ökade till 50 spänn skulle det bli 6850:- om de händelsevis kunde avvara 100 spänn skulle det bli 13700. Katthemmet behöver ett friggebod eller liknande till alla kattungar PG 157 9999-2. Stöd Evas katthem!

Sen kanske min väns vän också kan bidraga med några kronor.

Många bäckar små……..

Du som läser den här bloggen, kan du också hjälpa till. Katthemmet är mycket tacksamma för varenda krona som kommer in.

 

måndag, juli 18, 2011

Så kom han då

och ringde på, kantarellmannen! Bästaste Lillchefen leverantör av kantareller.

Underbar Lillchef jag har som varje sommar/höst levererar massor med kantareller. Blev en mycket god kantarellmacka nu i kväll, med smält ost uppepå. Smaskens med ett glas från den röda handväskan.

Var ledig i dag, från Falkängen alltså, var till Eva för vi skulle välja bilder till 2012 års almanacka. 175 bilder hade vi från början att välja på och vi fick faktiskt ner det till 12 plus framsidan. Sen var det ju julkorten också ska laborera med 22 bilder och se om det går att få lite julstämning i  dessa. Det ska sedan ner till ett antal på 12. Vi tänkte ha 12 motiv i år, förra året blev det ju 8 olika.

Har sedan skickat ut lite förfrågningar om sponsring till lite olika företag. Eva har två klara men vi måste ha fler sponsorer. Det kostar att trycka. De får ju ha med sin logga på både almanacka och hemsida så hoppas på att det ger lite slantar. Vet ni någon som är intresserad av att sponsra,så hör av er till mej! Alla bidrag mottages tacksamt.

Ska höra med en som jag känner också om han kan hjälpa till med lite andra saker också. Vad det kan bli och vem den utvalde är det får framtiden utvisa.

I morgon startar arbetet kl 06.00 hualigen. Frukost kl 07.00 för hojåkande Ducciklubben. De ska gasa omkring på Kinnekulle Ring. Hoppas de får uppehåll under morgondagen

Ha en goder afton-

lördag, juli 16, 2011

Fredagsmys med katterna

Onsdag jobbade jag förmiddag. Klockan 17.30 startade jag hojen och for upp till Karlby för en familjeträff med kaffe och våfflor i Persgården. De serverade de godaste våfflor jag någonsin ätit. Vi satt och snackade i kvällssolen tills de stängde. Det var en härlig tur både dit och hem.

Tordagen var en ledig dag, men Eva och jag var till Mariestad för det var kattungar i tillfällig hem som behövde plåtas. På kvällen var det redigering och uppdatering av katthemmets hemsida.

Det var en regnig fredag och jag passade på att göra ingenting. Jag var ju ledig så vad hittade jag på denna regniga dag. Laddade skrivaren med färg, det var soprent i patronerna.  Nu gick det att skriva ut kattbilder till Evas album igen.

När detta var klart så satte jag mej med en bok i fåtöljen, hade tänt i spisen och tekoppen stod på bordet intill mej. Snutteruttan kommer in och lägger sig och myser i mattes knä.

2011_07_16_1

Här ligger hon i flera timmar medans matte läser och läser en spännande deckare naturligtvis.

Denna mysstund fick jag sota för senare för då kommer Lurvas von Bitas och invaderar mej. Vad gör han, jo han tuggar frenetiskt på mina händer.

2011_07_16_2

Ärligt talat så ser mina händer och armar för jävliga ut. Får skylla på att jag har rosor i trädgården :)

Men han kan vara riktigt gosig också.

2011_07_16_3

Våra underbara personliga katter.

Idag var det bok- och musikdag på Falkängen. Eva och Roger kom med en hel släpkärra med böcker. Köp en kasse böcker för 20 spänn. Hon skulle plocka ut en kasse till Veronica, det skulle vara deckare. Hon kom in till mej och frågade om jag kunde hjälpa henne. Kommentaren från Eva var – Hur vet jag att det är en deckare. Jo sa jag då – Om det nämns lik, avrättning, mord, ond bråd död och liknande på omslaget, då är det en bra deckare. Vi fick ihop en kasse :)

I morgon kan du köpa en kasse för 10 spänn. Välkomna!

Maken kom hem från sin resa med lilla dottern inatt, han hade med en flaska godis till mej, Baylis, den ska jag smaka på nu!

tisdag, juli 12, 2011

Varning för AirCall

Ringde en människa och smattrade på bruten svenska i telefon om att hon ringde på uppdrag av Telia. För att få fortsätta med mitt billiga avtal på mobilen så var jag TVUNGEN att köpa ett paket med telefon osv osv med en extra kostnad på 100;-/mån. Funderade vidare när vi lagt på och undrade varför i helvete jag måste göra på detta viset. Har haft ett prata på abonnemang i flera år som kostar 49;./månad och minutpris är 29 öre. Nu var minutpriset helt plötsligt 79 öre enligt smatterdamen i andra ändan. För att få fortsätta med mitt 29-öres abonnemang, så var jag då tvungen att köpa den här telefonen och hämta ut den på posten till en kostnad av 250:- och betala 100:/månaden i 24 månader, om jag inte hämtade ut telefonen så skulle jag debiteras 500:-.

Ringde  upp Telias kundtjänst och förklarade vad som hänt. Hon satt och ljög mej rätt upp i ansiktet enligt killen jag pratade med på kundtjänst. Jag betalade inte alls 79 öre per minut och jag var inte alls tvingad att köpa ett paket för att få fortsätta med mitt tidigare avtal.  Telia underbara Telia fixade allt UTAN telefon & extra kostnader. Synd att jag inte uppfattade säljarens namn sa han, för då skulle han anmäla henne!!!! Telefonnumret smattertjejen ringde från var 08/41010217

måndag, juli 11, 2011

Ledig och mått dåligt.

Har varit ledig i helgen som bjussade på ett strålande väder. Vi var bortbjudna på lördagen, men på grund av att jag var ganska slut så fick vi tacka nej. Det fick bli en kort åktur på eftermiddagen när mage och kropp hade lugnat sig lite. Vi var och käkade hos Lasse på tappen i Lidköping. Därefter en kortare omväg hem.

Söndagen bjöd också på strålande solsken men det blev inget hojåkande, en granne längre upp i byn ringde och frågade i fredags kväll om vi ville ha loppisprylar och det tackar vi inte nej till. Bilen blev full igen. Eftersom kamrat Sissi hade fyllt femti så hade bror ordnat en liten överraskning till henne så det var en sväng till Axvall med bilen full med kartonger och fyra träd. Sissi och KP skulle ha två och Hans och Veronica fick två. Hoppas de tar sig!

Efter kaffe och Klingens glasstårta åkte vi till Eva i Stenum med loppisgodset. Fick även ta fram kameran för att fota några nyinkomna småttingar.

I morse så reste maken och lilltösa till Schweiz för ett femdagarsbesök hos goda vänner. Jag började att jobba igen. Nu på kvällskvisten har jag tagit en hojtur, varit och tittat på Chefen & Lillchefens nyinförskaffade villa, tog naturligtvis en rejäl omväg hem därefter redigerade jag bilder till Webmastern för Falkängens hemsida.

Nu blir det ett glas på altanen sedan horisontalläge.

onsdag, juli 06, 2011

Ledigt har det varit….

från jobbet iallafall. Hemma är det inte ledigt. Finns massor att göra, har målat murgrillen och lite fönsterfoder, spegellisterna på entrédörren och lite annat smått pyssel, så nu är kröppaskrället kass igen. Att jag ALDRIG lär mej, men jag kan ju inte låta bli.

Var iväg en sväng till Eva i morse, hon hade fått in en ny kisse som ska iväg till ett jourhem på fredag och idag var enda dagen jag kunde fota. Det var full fart i kattungerummet sen familjen "U" flyttat in dit från karantän.

SONY DSC

Igår var vi till Mariestad, Pappsen bjöd familjen på lunch, var ett tag sedan vi träffades allihopa, svårt att få allt att stämma överens. Träffade kollegan Inger på Karlssons i Mariestad.

Hojarna har inte fått jobba, gjorde bara en snabbtvätt i går av triken. Blev ju lortig när vi fick regn på oss när vi åkte hem från hjulafton i förra veckan.

Min hemsida ligger nere på grund av översvämningarna i Danmark.  Serverhallen var vattenfylld. Hoppas att den kommer igång snart.

I morgon är det åter dax att arbeta, tyvärr är det eftermiddagen som gäller,sen är det tidig fredag och fritt på lördag och söndag.

Ha en bra kväll govänner.

lördag, juli 02, 2011

Knarkarkvarten

Lurvas gillar att vistas vid våran lilla oas i trädgården. Där finns det knark (kattmynta), som jag gillar att äta av och rulla mej i.SONY DSC

Det finns blad att gömma sig under, finns ingen som ser mej när jag tagit mej ett kattmyntarus.

SONY DSC

Sen kan man leka lite med vattnet också och dricka, sunkvatten är jättegott :). Finns friskt vatten både inne och ute, men sunkvattnet smakar bäst. Vi väntar spänt på att han ska trilla i, det kommer att hända, jag lovar!

SONY DSC

Som han hoppar och far runt den här plaskdammen så kommer detta att inträffa och jag kommer garanterat INTE ha kameran i beredskap.

Lille goe Lurvas som  sprudlar av livsglädje.