fredag, september 27, 2013

Ett braaak

Vad i hel**te var det? Maken reser sej och går upp för trappan ner kommer Snutteruskan med en pippi i käften. Hon har varit inne en stund och när hon gick upp hade hon ingen pippi i munnen. Olle släpper ut henne och fortsätter upp till andra våningen för att se vad som hänt.

Jo den största blomman som vi har i huset ligger på golvet. Stor porslinskruka. och där den har stått på fönsterbrädan ligger det ett gäng fjädrar. Undrar hur länge den pippin gömt sej bakom bakom blomman. Det blev lite städning och eftersök av en annan stor ytterkruka. Hittade en i plast, den ska väl hålla om situationen upprepas.

Lurvas kom in en stund också och fick en bit skinka. Hans sår ser bättre ut idag, har torkat och ser ok ut. han gick ut igen när skinkan var uppäten och sårkontrollen var genomförd.

Ha en goer dag i den strålande solen.

torsdag, september 26, 2013

Sårad i strid ?

Sent i går kväll kom Lurvas in och var väldigt kladdig i pälsen på vänster sida på halsen/kinden. Jag fick fram rakmaskinen och fick bort en del kladdig päls. Sen låg han vid mina fötter hela natten.

I dag i dagsljus så såg jag lite bättre hur det var, ett stort sår på kinden. och två små bit(?)märken vid höger öra.  Pratade med Eva och ringde sedan veterinären och förhörde mej om jag behövde söka “läkarvård”. Han sa att sådana sår sys inte, för då stängs bakterierna in och det uppstår infektioner. Eventuellt  om hudfliken inte läker fast, klipps den bort när den har torkat. Vanlig förnuftig sårvård, ev Metacam om det strular till sej. Har nu tvättat och gjort rent får hålla ögon på hur det läker/torkar. Han ligger i knät på mej nu. Kanske får åka och fixa en tratt i morgon för han kliar sej naturligtvis.

20130926_1

20130926_3

Ett litet bitmärke syns på höger sida,

20130926_2

För ett tag sedan blev vi ju stoppade mitt i en raggarkaravan. DEt var grannjävlarna som hoppade ut vid en raggarbil och vinkade. Per-Erik hoppade upp på bönpallen bakom Olle. Ingela skulle sätta sig bakpå min hoj, men den som får plats där och ska sitta bekvämt, den finns inte, och det är ganska besvärligt att ta sig dit också för den delen. Trassla sej in med fötterna emellan bakhjul, bakaxel och stag. Bättre att låta bli.

Bild ärligt stulen från nätet

20130924_1

Ha en bra kväll!

lördag, september 21, 2013

Hojtur idag också

Blev en tur till Falköping idag tillsammans med Kenneth. Fikade lite på LP-bilar och fick godkänt på korrekturet till almanackan som han lovade att sponsra. Nu ska ju kattalmanackan gå i tryck nästa vecka. Alla bilder är klara,men det saknas några svar från sponsorer. När dessa inkommit så kan jag åka till tryckeriet med allt.

Vädret var väl sisådär idag. Inget regn men ju närmare Falköping vi kom ju mulnare blev det. På hemvägen så kollade vi om kompisarna möjligtvis var hemma, men se det var de inte. Då for vi vidare på slingrande goa vägar. Det är en attans frihet att sitta å köra. Känna alla dofter och se alla underbara färger som börjar i träden.

Nu har maken tänt i spisarna, han är lite frôsen, det sprakar och knastrar. Jag sitter i min goa fåtölj och bara mår, Snutteruskan ligger på avlastningsbordet bredvid.

20130921_1

Hon är så lugn  och harmonisk. En riktig spinnmaskin, den enda av våra katter som hörs Smulan är väldigt tystspinnande och Lurvas han har väl inga stämband, för han kan inte jama och när han spinner så görs det definitivt inte det är handpåläggning som ger svar.

Ha en goer afton.

fredag, september 20, 2013

Vi bor ovanför trädgränsen

och nedanför trädgränsen så låg dimman tät.

SONY DSC

I morse när jag vaknade så kollade jag ut från balkongen och där nedanför bergskanten var dimman tät, längre bort så var det bättre.

Ofta när det är strålande solsken hos oss kan dimman överraska när man kommer ner från eller när man kommer högre upp på berget. När jag jobbade i Lidköping så tog jag ofta hojen till jobbet. Strålande solsken här och när jag kört ett par kilometer så var väggen där, den är rätt jobbigt när det “labbar på” fukt på visir och glasögon. Fick krypköra många gånger in till staden. Belöningen kom ju när jag åkte hem, blev ofta långa omvägar hem i höstsolen.

Kvällen tillbringas med en bok och lite god musik. Maken är på skördefest me’ jobbet, men han skulle nog komma hem rätt tidigt. Undrar om det blir hojtur i morgon, förhoppningsvis vill Axel det också.

Gokväll på er!

torsdag, september 19, 2013

En dag av varje

En bra, en dålig, en bra, en dålig – då tar man vara på de bra dagarna.

Lördagen var en finfin dag med hojåkande och träff med likasinnade. Underbart väder och mysiga vägar. Söndag upp halv fem några timmars jobb, sen hem å kurera sig. Straffet kommer alltid dagen efter en bra dag.

I går var jag och besiktigade hojen. Var egentligen inte dax men jag vill ändra tiden från vår till höst, för då slipper man köa för en bra tid, dessutom så slipper man stressen om det har grejats nåt under vintern. Det blev blanka papper, som vanligt. Ett påpekande fick jag ju, varningstriangeln saknades. Den jag har tar ju upp halva min väska i bak så den hade jag inte lagt i. Då frågar de ju NATURLIGTVIS efter denna. Ska försöka få tag i en smidigare modell, så kan den ligga i botten på väskan. Provkörde gjorde han inte, tyckte det var för kallt *ler* det var ju sensommarväder. Nä han provkörde ju förra gången så han visste vad det var för något monster jag kom med.

Åkte sedan till Eva och fotade några katter. Därefter så blev det en LÅNG omväg hem, vilket jag fick sota för idag.

Den där jävla gubben som är full ställer ju till det också. Han lyser så full på nätterna och jag sitter på trappan med växande päls och spetsiga öron. I går var dessutom Tor på ett närgånget besök. Han bankade ordentligt där ute. Så när jag gick upp i morse så var jag tämligen matt.  Efter min kontroll av dator, diverse uppdateringar och tom tekopp, så drog jag filten över mej och lutade mej tillbaka i fåtöljen. Då kommer Snutteruttan och ska gosa. Hon knölar ner sej i gropen mellan mej och armstödet. Trampa, trampa, trampa, spinna, spinna, spinna. Efter en lång stund så somnade hon och jag i fåtöljen. Lite musik på låg nivå och en snarkande pisse så mår man lite bättre.

20130919_120130919_220130919_3

I morgon blir det lite jobbande igen, sen ska jag försöka att åka och panta hälften av alla säckar med burkar och flaskor som jag sorterat på jobbet. Blir nog en bra slant till katterna.

Ha det gott alla!

lördag, september 14, 2013

Blev nästan en släktträff idag

Hösten är kontrollens månad, tänderna kollades och godkändes i veckan. Kian var iväg på årsservice, vilket också innebär en tur till bästa bilhandlaren. Tony på verkstaden sa direkt när jag kom inför dörren i torsdags – vi kör ner dej till Anders. Jaha, tänkte jag, vad har han gömt i garaget nu då. Kom dit och fick naturligtvis en kopp kaffe, med hembakat. Det satt en skotte där också och berättade historier om FN-tjänster och säckpipeblåsande, mycket skratt blev det.. Anders slängde till mej en bilnyckel, ut och provkör, det är den vita ProCeeden som står där ute. Vilken bil, hualigen. Fanns även en bil som kanske var intressant för maken, så vi bestämde att på lördag åker vi och kollar lite. Nu har även Olle och Björn provkört och den fick MVG i betyg. Pappa har också lagt “sitt veto”. Nu ska man fundera då…….

Pappa som också gillar bilar, mötte upp tillsammans med sambon. Ollebror Björn med sambo, bokade vi möte med för att sedan ta en hojtur.

Här sitter släkten och fikar hos Anders och Idegun, damen bakom Olle är kontorspersonalen på företaget 86 år blir hon nu.

20130914_1

Anders ska alltid provsitta hojen när jag kommer med den. Han är lite sugen på att skaffa hoj, vi bidrager med livliga hejarop.

20130914_2

När diverse bilar var kontrollerade så gick Björn, Maj-Lis och vi för att äta lite. Tai-mat i Falköping. När vi var megamätta och belåtna så styrde vi kosan mot Labbås (Tidaholm). Vi hamnade på fel ställe först, men med en liten förflyttning…..

20130914_3

Så hamnade vi där vi skulle. Pa kaffestugan.

20130914_4

Mysigt ställe med vatten runtomkring.

20130914_5

En trappa ner kunde man också sitta.

20130914_6

Porlande (forsande) vatten att lyssna på

20130914_7

 

Massor med andar flöt omkring i vattnet också.

20130914_8

Här skildes våra vägar för denna dag. Björn och Maj-Lis åkte mot Ulricehamn och vi tog som vanligt en omväg hem. Strax innan Stenstorp så stod världens karavan med raggarbilar och mitt i smeten så blev vi stoppade av grannarna, herr och fru Pappskalle var ute och åkte kollektivt. Det var länsrundan idag, motsvarigheten till knuttarnas Pokerrun. Ingela sa att de hade himla kul, men de fick inte tillnärmelsevis ihop lika mycket pengar som på vårat Pokerrun.

Nu är det snart läggdax för min del för i morgon börjar jag jobba 05.30.När jag slutat så blir det med all säkerhet en hojtur igen. Det gäller att ta vara på de här fina dagarna.

Ha en fortsatt bra afton och helg.

onsdag, september 11, 2013

Det rasslade till i

hörnet bakom fåtöljen.

Å Lurvas kommer farande som en projektil från soffan. Hoppar upp på piedestalen som står i hörnet. Jag kollar upp i taket och hämtar snabbt kameran.

SONY DSC

De är bra på att klättra de små mössen.

I morse fick en mus andra chansen då den gått i burfällan bakom köksgardinen. Den släpptes ut igen.

Det går emot höst, det börjar bli kallt, det blir alltmer gott att vara inne. Katterna släpar in och släpper dem sedan levade någonstans. Den här fick också en andra chans då den hoppade ner på axeln på mej och sedan vidare ner i en korg med kattleksaker som jag bar ut och tömde på trappan. Där låg Snuttis och undrade vad fasen jag höll på med. Hon fattade snart när musen pilade över trappan och hoppade ner i gruset, Snutteruttan efter som ett skott. Risk finnes att den kommer in en gång till.

I morgon är det dax för årsservice på Kian så det blir en tur till Falköping, på hemvägen ska jag hjälpa Eva i Loppisgaraget. Ninnie och jag ska sortera textilier.

Ha en god kväll!

måndag, september 09, 2013

Loppis på lördag

En riktigt snygg *harkel* lampa går att fynda där.

 

Loppis på Sannebo utanför Skara på lördag, öppnar kl 10.00. Alla inkmster går till katterna.

20130909_1

Det var bland det värsta jag sett *hualigen*

En låt som jag gillar

Text och Musik Mikael Wiehe Sjunger gör Björn Afzelius Finns på CD:n 1971-2011 med Hoola Bandoola Band.

Kan tolkas på många sätt. Har du Spotify så klicka på länken.

När man jämför

Ibland när krampen släpper...
och man vågar andas ut
och bilderna försvinner
av en pina utan slut.
Efter femton år i fängelse
för nå't, man aldrig gjort
får man kika en sekund genom nyckelhålet
till himmelrikets port.

Det är då, man vill få gömma sej
och gråta som ett barn,
när man jämför hur det är
med hur det hade kunnat va'

När man är med dom, man älskar
och dom som älskar en.
och det inte är för tidigt
och det inte är för sent
nej, just när snäckan öppnar sej,
för att andas en minut
och ingenting av allt, man minns
är vackrare än nu.

Det är då, man vill få gömma sej
och gråta som ett barn,
när man jämför hur det är
med hur det hade kunnat va'

Ja, ensamheten trycker,
som ett par skor som är för små.
För varje steg, man tvingas ta,
blir det svårare att gå.
Men då när slöjan lyfter sej
och murarna bryts ner,
och inte ens horisonterna
begränsar det, man ser.

Det är då, man vill få gömma sej
och gråta som ett barn,
när man jämför hur det är
med hur det hade kunnat va'

Det är då, man vill få gömma sej
och gråta som ett barn,
när man jämför hur det är
med hur det hade kunnat va'

 

Ha en bra dag alla goa vänner!

söndag, september 08, 2013

Viken runt i långsam takt

och lite kulturella inslag.

Vi hade bestämt att ta en tur runt sjön Viken tillsammans med Micke och Ulrika i dag. Vi anlände till Skövde vid halv tolv och vi fick lite lunch innan vi samlade ihop oss för avfärd.

Det var nästan samma sväng som förra helgen, Pokerrundan. Denna gång tog vi det lite lugnare, jag var Road Captain idag, och första stoppet var i Beateberg, vid kyrkan. Där är det en fantastisk utsikt över sjön.

SONY DSC

Vi hade dagen till ära med oss fika och det fanns fina platser utanför kyrkomuren.

SONY DSC

När vi nu ändå var här så skulle vi kolla in denna märkliga kyrka. Tyvärr så var den stängd.

 

SONY DSC

Micke tyckte det var lite varmt så han kapade av hojbrallorna en bit! Se lite mysko ut kortbrallor och MC-boots. Tur vi var själva……

SONY DSC

En bild från insidan av muren.

SONY DSC

Återgång till fordonen.

SONY DSC

Nu fortsatte färden längs Viken och nästa stopp blev Forsvik. Där var den en kulturminnesdag och det skulle vara öppet överallt, men det var det inte. Vi kom inte in och fick se hjulångaren Erik Nordevall. Fick gå ut en bit så jag fick lite bild på detta fina fartyg.

SONY DSC

Lite “byggnadsbilder” från Forsviks bruk.

SONY DSC

 

SONY DSC

En “växelspak”

SONY DSC

Den enda attraktionen som var öppen var kvarnen. Där fastnade Olle och han pratade en stund med “mjölnaren”.

SONY DSC

Jag gick vidare för att kolla in kaffestugan, kan vara en yrkesskada, det var en liten stuga men det var väldigt fint.

SONY DSC

Fortsatte via Undenäs på mer slingrade vägar och sista stoppet blev Vassbacken. Där satt vi en stund och bara njöt, av stillheten, solen och fina vyer.

20130908_12

Vi skildes åt vid macken i Tidan där Micke och Ulrika svängde vänster mot Skövde och vi svängde höger mot Horn.

En alldeles fantastisk underbar hojdag. Tack för sällskapet bästa “reservbror och svägerska”.

Snart dags för det läget där hela kroppen befinner sej i horisontalläge, för imorgon ska det arbetas.